Nakupujete v zľavách? 3 rady, ako to urobiť efektívne a správne

Určite aj vy nakupujete radi v zľavách. Január je čas, keď sa to dá najviac využiť. Treba však poznať základné pravidlá nakupovania.

09.01.2018 07:00
nakupovanie, shopping Foto:
Nakupovať v zľavách by malo mať svoje pravidlá.
debata

Ako píše britský portál Daily Mail odvolávajúc sa na štylistku a profesionálnu „shoperku“ Annie Castano, postupovať by sme mali nasledovne.

1. Stratégia

Treba si určiť, čo naozaj potrebujete. Nákupom v zľavách by mala predchádzať revízia šatníka. Pozrite sa na to, čo vám chýba, alebo ktoré kúsky potrebujú obmeniť. Tiež si spomeňte na to, čo chcete kúpiť počas celej sezóny, ale nemali ste na to rozpočet v plnej cene. Nezabudnite myslieť aj na to, či danú vec budete chciecť nosiť aj o pár mesiacov.

2. Nie za každú cenu

Ak náhodou už v obchode narazíte na kúsok, ktorý potrebujete, dôležité tiež je, aby splnil vaše predstavy o výslednom efekte. Možno akútne potrebujete prechodný kabát, ale ak ste našli skvelý strih, no už vám nesedí ideálne veľkosť, alebo farba v kombinácii s vaším tónom pleti nefunguje na jednotku, nekupujte. Určite by ste si len priniesli domov kus odevu, ktorý sa vám rýchlo znechutí a nebudete ho nosiť vôbec.

3. Správny čas

Podľa britskej odborníčky je ideálny čas na nakupovanie nedeľňajší predobedný čas. Vtedy je v obchodoch najmenej ľudí a nakupovanie je prehľadnejšie aj menej stresujúce. Vezmite dobrú kamarátku, ktorá si nákupy užije s vami a šup za šatami či topánkami. Jeden víkend sa vaša rodina bude musieť zaobísť bez nedeľňajšieho o­beda.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #nákup #nakupovanie #rada #zľavy #trik

+ Vyrovnaný jedálniček je kľúčom k dlhodobému šťastiu.
Nakupujete nadbytočne veľa potravín potom končí v...

+ Rozdelíte si denné jedlo na viacero porcií, úspech sa rýchlo dostaví.
Očakávajte dobré správy ohľadom...