Cestičkou vo vlasoch... Ako ju spraviť, ak máte tvár okrúhlu či hranatú?

Upraviť si účes nie je potrebné len podľa najnovších trendov. Počúvať treba najmä zrkadlo a brať do úvahy danosti, ktoré máme od prírody. Ako je napríklad tvar našej tváre.

08.12.2017 09:00
Rihanna (vpravo) a modelka a herečka Cara... Foto: ,
Speváčka Rihanna (vpravo) a modelka a herečka Cara Delevingne. Prvá má tvár srdcovitú (tento účes nie je práve šťastný, Rihanna mala aj lepšie dni), druhá je typ okrúhlej, jemne predĺženej - ešte stále jej veľmi svedčí krátky účes.
debata

Oválna tvár

Vlasy môžete upraviť takmer akýmkoľvek spôsobom. Cestička bude na nich fungovať z každej strany aj uprostred. Môžete experimentovať a hrať sa účesmi bez ťažkostí. Je to len o odvahe – výsledok určite nebude proporčne diskutabilný.

Obdĺžniková (podlhovastá) tvár

Pri tvárí, ktorá je výrazne dlhšia ako širšia, by ste mali dbať na balans. Rovnováhu docielite napríklad pridaním ofiny, ale tiež jemne zostrihanými prameňmi okolo tváre, ktorý jej dodajú zaoblenejší dojem. Vlasy začesať celkom dozadu neodporúčame, ale pokojne vytvorte nedbalú cestičku s tým, že pridáte jemne rozstrapatíte o­finu.

Hranatá (viac štvorcová) tvár

Aj tu je cieľom dodať jej viac oblosti. Pomôcť môže cestičku umiestnená na stranu. Vlasy na jednej strane môžete začesať smerom dozadu za ucho, na druhej ich v jemných vlnách zafixovať vpredu a nechať kopírovať tvár.

Srdcovitá tvár

Pri tomto type tvaru by ste mali voliť napríklad cestičku výrazne posadenú do strany, takmer až nad líniu ucha. Vlasy potom uhlaďte, prípadne zvlňte a ťahajte ich cez čelo smerom k uchu. Opticky sa vytvorí veľmi pôvabný vizuálny efekt.

Okrúhla tvár

Kaderníci ju odporúčajú ako ideál na krátke účesy. Ak taký nechcete, dlhé vlasy pokojne rozdeľte stredovou cestičkou, prípadne ich stajlujte pomocou jemných vĺn a cestičky na boku.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #pomoc #účes #forma #trend #tvár

+ Začnite sa zaoberať konečne aj sami sebou, nie len ľuďmi okolo vás.
Ak sa vám momentálne v niečom darí,...

+ Neskoro večer na jedlo zabudnite, zaťažujete tak svoje telo.
Pokúste si nejaké peniaze odložiť, neskôr ich ešte...