Krásu malieb na telo predviedli hviezdne tváre aj nahí nadšenci

Maľovaním na telo ožila počas uplynulého víkendu Bratislava. Na svoje si prišli muži aj ženy. Ale najmä fanúšikovia tohto umenia.

22.11.2017 13:00
debata (1)
Maľovanie tela a tváre opäť ovládlo Bratislavu.... Foto: Dávid Popovič
Body Art Show, Bratislava Maľovanie tela a tváre opäť ovládlo Bratislavu. Aj prostredníctvom príbehu V zajatí bohov, ktorý bol exhibíciou maľovania na telo.

V sobotu 18. novembra večer sa v Stredisku kultúry Bratislava – Nové Mesto konal 4. ročník charitatívneho podujatia BODY ART SHOW. Najprv si diváci pozreli nezvyčajnú módnu prehliadku, ktorá bola kombináciou luxusných šiat a malieb na tele. Modelmi boli známe tváre šoubiznisu ako Erika Barkolová, Juraj Bača, Patrik Herman, Thomas Puskailer a ďalší.

Maľovanie tela a tváre opäť ovládlo Bratislavu.
Maľovanie tela a tváre opäť ovládlo Bratislavu.
+10Maľovanie tela a tváre opäť ovládlo Bratislavu....

Vrcholom podujatia a pohladením najmä pre mužský zrak však bola exhibícia umenia maľovania na telo podaná v strhujúcom príbehu „V zajatí bohov“ o zotročení ľudí pýchou, mamonom a skazenosťou. Pred zrakmi divákov sa odohral príbeh z čias, keď ľudia zdieľali zem s bohmi a mýtickými bytosťami. Predstavilo sa 25 krásnych nahých tiel oblečených iba do pestrých farieb. Ich osudy sa striedali so speváckymi a tanečnými vystúpeniami.Celým dejom sprevádzal Ján Slezák v úlohe rozprávača.

Tím bodypainterov zo Slovenska i spoza hraníc pod vedením Marty Gejdošovej, prezidentky Asociácie bodypainterov Slovenska, počas celého dňa od skorého rána vytváral dych vyrážajúce maľby určené iba pre tento večer. Obliekanie ľudských tiel do farieb je pominuteľné umenie, a tým bolo toto vystúpenie také vzácne. Už nikdy sa nezopakuje. Mimochodom, Marta Gejdošová je zakladateľkou a umeleckou vedúcou celého podujatia, ktoré sa prvýkrát konalo v roku 2013.

zväčšiť Maľovanie tela a tváre opäť ovládlo Bratislavu.... Foto: Dávid Popovič
Body Art Show, Bratislava Maľovanie tela a tváre opäť ovládlo Bratislavu. Aj prostredníctvom príbehu V zajatí bohov, ktorý bol exhibíciou maľovania na telo.

Maľovanie tela a tváre, patrí k najstarším ľudským umeleckým prejavom. V mnohých kultúrach a civilizáciách predstavovala maľba na telo neodmysliteľnú súčasť náboženských či sviatočných rituálov. Ľudia verili, že ak nadobudnú podobu istého živočíšneho druhu, získajú tým aj jeho silu a obratnosť. Bodypaiting je v dnešnom svete zábavou aj umením zároveň, ktoré niektorí tvorcovia doviedli k dokonalosti. V závere podujatia sa uskutočnil slávnostný krst Bodypainting kalendára na rok 2018 autorky Marty Gejdošovej. Výťažok z predaja kalendára organizátori venovali na podporu prevencie onkologického ochorenia rakoviny prsníka.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #prehliadka #Telo #umenie #maľovanie

+ Nebojte sa budúcnosti, budujete si ju predsa sami.
Nerobte všetko len pre peniaze, robte to preto, lebo chcete....

+ Nedávajte do svojho tela niečo čo viete, že by vám mohlo uškodiť.
Zmena nie je pre každého, preto si to ešte...