Päť tipov, aby dovolenkový bronz vydržal dlhšie

Momentálne ste sexi hnedá, ale prax z minulosti vám vraví, že po dovolenke sa to ľahko vyparí? Tu je päť tipov, ako si dovolenkový bronz zakonzervovať.

16.08.2017 09:30
leto, slnko, koža, pokožka, opaľovanie, melanóm Foto:
Ilustračné foto.
debata

Hydratovať, hydratovať, hydratovať

Prečo letný bronz zvykne vyblednúť? Približne každé štyri týždne sa naše kožné vrstvy obnovujú. A práve povrchové vrstvy sú tie, ktoré sa obohacujú pigmentom, vďaka ktorému je naša pokožka hnedá. Ak je však suchá, telo tento proces obnovy urýchľuje a pretláča zdravé, čerstvé kožné bunky nahor. Ak budeme pokožku hydratovať, tento proces spomalíme a opálenie sa zachová dlhšie. Najvhodnejšie sú mlieka alebo krémy s aloe vera alebo vitamínom E, dobré sú aj krémy po opaľovaní.

Vyhýbajte sa verejným kúpaliskám

Na verejných kúpaliskách a bazénoch používajú chlór, ktorý vysušuje pokožku.

Pozor na vaňu a dlhé sprchovanie

Pokožke rovnako ubližuje aj teplá vaňa a dlhé sprchovanie, pretože sa menia pH hodnoty pokožky, čo pokožku vysušuje. Lepšou voľbou je krátka vlažná sprcha a hydratačný krém krátko po nej.

Výživa plná vitamínov

Výživa je ochrana pokožky zvnútra. Dôležité je dostatočne veľa piť, ale to, aby hnedá pokožka vydržala, podporíme aj stravou, bohatou na vitamíny. Na cukor radšej zabudnite, a radšej stavte na bielkoviny.

Žiaden peeling

Peeling ešte viac podporí odstraňovanie horných vrstiev, čomu práve chceme zabrániť. Avšak peeling pred dovolenkou je ideálny, ak chceme zhnednúť rovnomerne.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #voda #sprcha #hydratácia #bronz #opaľovanie #peeling #aloe vera

+ Začínate mať problémy s dýchaním, potrebujete pravidelný pohyb.
Zvýšte pozornosť pri zverejňovaní osobných...

+ Pravidelne regenerovať svoje sily je správne, inak padnete únavou.
Podnikanie bude smerovať dopredu a vy budete...