A predsa ste sa spálili od slnka... Čo robiť, aby to rýchlo prešlo?

Robiť všetko preto, aby ste sa na slnku nespálili - to opakujú magazíny a portály už od apríla. Ale čo ak predsa, čo ak odchádzate z pláže so začervenanou kožou a cítite nepríjemnú horúčosť?

30.07.2017 08:00
spálená pokožka, slnenie Foto:
Pozor na spálenie sa na slnku...
debata

V tom prípade by ste určite mali dodržiavať pár pravidiel, ktoré zaženú to najhoršie a pomôžu vám zvládnuť tých pár dní s nepríjemným pocitom na koži.

Základom je prijímať dostatok tekutín. Pitný režim určite navýšte aspoň o niekoľko ďalších decilitrov tekutín. Voda telo ochladzuje a prispieva k látkovej výmene, hydratuje kožu a upokojuje ju. Pri vode však buďte opatrní, pokiaľ ide o umývanie. Určite sa v sprche vyhnite horúcej vode, ale rovnako nie je dobré ani otvárať kohútik s celkom studenou. Sprchujte sa vo vlažnej vode a vynechajte na pár dní vaňu.

Pomôže chladivý gél aj oddych od slnka

Pokojne aj viackrát za deň sa natrite prípravkom po opaľovaní, prípadne chladivým a upkojujúcim gélom alebo mliekom. Ideálne sú tie s obsahom pantenolu, prípadne aloe vera, alebo mandľového či kokosového mlieka.

V prípade spálenej kože určite nechoďte znovu na slnko. Aj keď ste na dovolenke a máte pocit, že by ste slnečné počasie mali využiť, skrátka je lepšie zostať v tieni alebo pod strechou. Rovnako vyčkajte, ak nadobudnete pocit, že už vám je lepšie. Na slnko sa netreba ponáhľať. Ak je koža ešte jemne začervenaná a na pocit trošku citlivá, natierajte sa vysokým faktorom a vyhnite sa pobytu na priamom slnku. Kúpanie je v tomto prípade ideálne v tričku.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #pomoc #leto #teplo #opaľovanie #trik #spálenie

+ Rozdelíte si denné jedlo na viacero porcií, úspech sa rýchlo dostaví.
Očakávajte dobré správy ohľadom...

+ Pocítite prílev vnútorných síl a zvýši sa vám chuť do života.
Vykročíte správnou nohou a problémy vyriešite bez...