Erdem vytvorí kolekciu pre H&M, luxus a krása jeho kreácií ohúri

Za viac ako desaťročnú históriu spolupráce stihla švédska módna značka H&M osloviť na prípravu limitovanej kolekcie slávne mená ako Karl Lagerfeld, Balmain či naposledy Kenzo. Najnovšie však budí nadšenie nielen u konzumentov módy, ale aj jej znalcov a kritikov.

14.07.2017 09:29
debata
Dizajnér Erdem (v popredí) s Ann Sofie... Foto: H&M
Erdem Dizajnér Erdem (v popredí) s Ann Sofie Johanssonovou, kreatívnou poradkyňou H&M a režisérom Bazom Luhrmannom.

Vo štvrtok odtajnili zástupcovia známeho módneho giganta meno dizajnéra, ktorý vytvorí limitovanú kolekciu dostupnú vo vybraných obchodoch sveta len v jeden jediný deň – konkrétne 2. novembra. Ide o Erdema Moralıoğlu, kanadsko-tureckého návrhára, ktorý pôsobí v Londýne a v brandži je známy predovšetkým ako Erdem.

Jeho šaty nosí Alexa Chung, Nicole Kidman, Keira Knightley či Emma Watson, zbožňuje a podporuje ho aj šéfredaktorka magazínu Vogue Anna Wintour. A práve Erdem vytvorí aj minikolekciu šiat pre ženy a mužov, ktoré sa dostanú do predaja v rámci spojenia Erdem X H&M.

Herečka Felicity Jones v kreácii Erdem.
Ocenená herečka Claire Foy prišla v kreácii Erdem.
+17Herec Kit Harington prišiel na premiéru so...

Dizajnér sa vždy vo svojej tvorbe inšpiroval historickými referenciami a vplyvmi, spracovával svoje spomienky, inšpiroval sa etnickými motívmi, ale aj výraznými potlačami a dekoratívnosťou jednotlivých období. To všetko sa pretaví aj do odevných kúskov, rovnako ako reinterpretácia doterajších slávnych kolekcií z jeho dielne. A jednotlivé odevy si bude môcť za priaznivé ceny dovoliť aj masový konzument.

Dizajnér Erdem Moralioglu a moderátorka Alexa... Foto: SITA/AP, Jonathan Short
Erdem Moralioglu si prevzal cenu z rúk moderátorky Alexy Chung Dizajnér Erdem Moralioglu a moderátorka Alexa Chung v jeho šatách.

Vôbec prvýkrát vznikla pod značkou Erdem aj pánska kolekcia. „Som veľmi rád spolupráci s H&M a tomu, že môžem prebádať svoju prácu v úplne novom meradle, a aj kolekcii pánskeho oblečenia, ktorú som nikdy predtým nerobil,“ komentoval Moralıoğlu.

Zaujímavú nadstavbu celej kolekcii určite dodá aj režisér Baz Luhrmann. Práve autorovi snímok Moulin Rouge či Veľký Gatsby zverili zástupcovia odevnej značky kampaň, ktorá bude vlastne akousi sériou príbehov o odevoch, ich vzniku ale tiež bude sériou príbehov o láske, vášni, živote – skrátka o všetkom, čím sa Erdem inšpiruje.

Prvé kúsky z novej kolekcie už odhalil teaser zverejnený na serveri Youtube. Na Pravda.sk vás určite budeme informovať už čoskoro aj o ďalších modeloch.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #móda #H&M #spolupráca #kolekcia #Baz Luhrmann #Erdem

+ Prepracovanie a únavu nepodceňujte, radšej si do sýta oddýchnite.
Peniaze, ktoré vám ponúkajú si zaslúžite, načo...

+ Zdravé stravovanie prinesie spokojnosť a lepšie zdravie.
Trpezlivosť a dôkladnosť vás dovedú k vytúženým cieľom....