Horúčava ako v pekle, čo si obliecť v takom teple? Skúste to takto

Slnko a príjemné teploty väčšinou potešia, ale ak je horúčava privysoká, mnoho z nás rieši, ako deň prežiť v čo najväčšej pohode. A platí to aj pre výber odevov.

11.07.2017 07:00
debata (1)
Šortky patria do letnej výbavy. Model na snímke... Foto: archív značky
Šortky patria do letnej výbavy. Šortky patria do letnej výbavy. Model na snímke Pietro Filipi.

Minulý týždeň sme písali o tom, aké materiály by ste mali zvoliť počas horúcich letných dní, tentoraz odporúčame aj jednotlivé kusy odevov. Ak ste ešte niektorý z nich nevyskúšali, lebo sa napríklad ostýchate, alebo máte pocit, že to nie je vaša šálka kávy, vedzte, že leto je správny čas na experimenty.

Šortky

V ženskom šatníku majú svoje miesto a hoci sa ich zrelšie dámy obávajú nosiť, pravdou je, že nemusia siahať po ultrakrátkych dĺžkach. Základom je voliť vzdušný materiál (tentoraz radšej džínsovinu obíďte) a dĺžka môže siahať až pod kolená. Osvedčené sú širšie strihy, niektoré šortky môžu priam pripomínať sukne. Kombinovať môžete takéto krátke nohavice s voľnejším tričkom či ľanovou košeľou. Pridajte klobúk a slnečné okuliare a výbava je na svete.

Košieľkové šaty

Trend ľahkých materiálov a estetika intímneho oblečenia v bežnej garderóbe nahráva voľbe šiat, ktoré pripomínajú nočnú košieľku. Jemný chladivý materiál, ideálne hodváb, tenučké ramienka a voľný strih – takto sa budete nepochybne cítiť o kúsok komfortnejšie ako v klasických šatách

Košeľové šaty

Druhým skvelým trendom sú košeľové šaty s predným zapínaním, ktoré môžete ležérne zopnúť tenkým koženým opaskom alebo nechať voľne poletovať okolo vašej figúry. Vyberajte odľahčenú bavlnu, prípadne ľanové materiály. Variácie bez rukávov sú ako stvorené na teplé júlové popoludnia či podvečery.

Tunikové šaty

Ideálne sú v horúcich dňoch aj preto, lebo sú vzdušné. Ich trendovosť je však nespochybniteľná tiež. Stačí nájsť model s príťažlivým a výraznejším vzorom – v lete sa nebojte farieb, abstraktných motívov, ale môžete primiešať aj trošku gýča. Doplňte ich sandálkami na plochej podrážke, alebo šľapkami.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #šaty #teplo #slnko #móda #horúčava #odev #šortky #čo na seba

+ Rozdelíte si denné jedlo na viacero porcií, úspech sa rýchlo dostaví.
Očakávajte dobré správy ohľadom...

+ Prepracovanie a únavu nepodceňujte, radšej si do sýta oddýchnite.
Peniaze, ktoré vám ponúkajú si zaslúžite, načo...