Tri materiály na horúce leto, ktoré by v šatníku chýbať nemali

Obliecť sa do horúceho počasia dá občas poriadne zabrať. Hoci kancelárie sú možno klimatizované a automobily tiež, stále veľa času trávime aj na miestach, ktoré spaľuje letné slnko.

03.07.2017 15:00
nohavice na leto 2016 - pracovná gadreróba -... Foto:
Ako si vybrať garderóbu na horúce dni.
debata (1)

V takom prípade je rozumné voliť garderóbu z materiálov, ktoré pôsobia vzdušne, prípadne až chladivo.

Bavlna

Najzákladnejší a najpríjemnejší materiál. Jemná bavlna je v lete skrátka ideálnou voľbou. Či už je reč o šatách, blúzke, alebo nohaviciach. Aj v jej prípade však platí, že múdre je voliť voľnejšie strihy. Prípadne kratšie dĺžky. V lete však postavte bavlnu na prvé miesto a vzdajte sa zmesových materiálov.

Ľan

Príjemný prírodný materiál oceníte v lete, keďže ľanové kúsky sú vzdušné a veľmi príjemné na telo. Miernou nevýhodou ľanu je to, že ak patríte medzi potivejšie typy, mokrým mapám sa neubránite. To však konieckoncov v žiadnom materiáli. Pri ľane je dobré vyberať si košele, šaty či blúzky, ale aj široké nohavice alebo tuniky. Voľte však predovšetkým voľnejšie a vzdušné strihy.

Hodváb

Skvelou vlastnosťou hodvábu je okrem jeho ľahkosti a jemnosti aj chladivosť. Hodvábny materiál je v lete veľmi príjemný a zároveň v sebe nesie punc istého luxusu. Skvelo sa kombinuje s materiálmi ako je denim, bavlna, alebo prípadne aj satén. Ideálne je však, ak sa môžete odieť do hodvábu celá – napríklad model šiat by v letnom šatníku chýbať nemal.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #počasie #leto #odev #materiál #horúce leto #látka #vzdušnosť

+ Začínate mať problémy s dýchaním, potrebujete pravidelný pohyb.
Zvýšte pozornosť pri zverejňovaní osobných...

+ Pocítite prílev vnútorných síl a zvýši sa vám chuť do života.
Vykročíte správnou nohou a problémy vyriešite bez...