Slnkom spálená koža sa lieči aj dva týždne

Ako ošetriť spálenú pokožku, aby ste urýchlili jej regeneráciu?

20.06.2017 11:00
opaľovanie, spálenie, koža, slnko, plavky,... Foto:
Spálená koža na dovolenke nepoteší.
debata

„Opekať“ sa na slnku celý deň – to dokáže byť poriadne nebezpečné. Ak to s opaľovaním „prešvihnete“ hneď prvý deň dovolenky, máte tie ostatné zaručene pokazené. Spálená koža páli, bolí a svrbí, zle sa vám spí sa na oddy&ch na slnku nemáte ani pomyslenie. A zlá správa znie – slnkom spálená koža sa lieči aj dva týždne. A to je zvyčajná dĺžka letnej dopvolenky. Ak sa už spálite, ako koži pomôcť, aby sa rýchlepšie regenerovala?

Studená sprcha či studené obklady dokážu slnkom spálenej pokožke okamžite uľaviť. Pomáhajú aj overené recepty – uterák či plienku namočte do nízkotučného mlieka alebo kefíru a na 15 minút priložte na postihnuté miesta. Tento postup opakujte aj niekoľkokrát denne. Treba byť opatrná v prípade, ak už máte na koži pľuzgieriky – potom už mliečne výrobky na ukľudnenie pokožky nepoužívajte, mohli by ste si do rany zaniesť infekciu.

Pite dostatok tekutín – hydratovaná pokožka sa regeneruje rýchlejšie, zároveň sa telo „ochladzuje“ zvnútra. Dostatok tekutín pomáha v horúčavách zároveň predchádzať bolestiam hlavy či závratom z tepla.

Je dobré mať vždy po ruke prípravky po opaľovaní. Zvlášť vhodné sú tie s látkami ako aloe vera či panthenol, ktoré majú na slnkom spálenú kožu výraný upokojujúci účinok. Zároveň vysušenú kožu hydratujú.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #slnko #koza #regenerácia #opaľovanie

+ Nezaťažujte sa niečím čo nie je vaša starosť, škodíte hlavne sami sebe.
Nekopírujte, nikdy tak sami nebudete so...

+ Vyskúšajte nové recepty, prekvapí vás, ako môžu potešiť.
Organizácia a plánovanie zvýšia vašu produktivitu....