Domáca móda bude mať opäť sviatok, čo sa chystá na Fashion LIVE!?

Vizuálom sa to zvyčajne začína. Aspoň pre návštevníkov a fanúšikov módy. Akcia Fashion LIVE!, ktorá patrí medzi najvýznamnejšie módne udalosti slovenského priestoru, je však v prúde príprav už mesiace.

14.06.2017 13:00
Fashion LIVE! 2017 Foto:
Vizuál kampane k podujatiu Fashion LIVE! 2017.
debata

Pred pár dňami sa so zástupcami médií stretli organizátori, ktorí sa opäť chystajú verejnosti priniesť trojdňový maratón toho naj, čo slovenská móda ponúka. Hoci na stretnutí neodhalili mená prizvaných návrhárov, isté je, že chýbať nebudú stálice. Mená ako Lenka Sršňová, Boris Hanečka či Martin Hrča by sa aj tento rok na jeseň mali v priestoroch Starej tržnice predstaviť v dátumoch od 18. do 20. októbra 2017.

„Aj tento rok sa snažíme posúvať dopredu a ukázať to najlepšie, čo slovenská módna scéna ponúka,“ uviedla pre médiá manažérka projektu Zora Husarčíková. Domáci, ale aj zahraniční tvorcovia sa môžu hlásiť do projektu ešte niekoľko dní, organizátori napokon vyskladajú program trojdňovej akcie z mien prihlásených, ale aj prizvaných dizajnérskych mien.

Popri etablovaných dizajnéroch podujatie Fashion LIVE! 2017 dlhodobo dáva priestor aj mladším ročníkom a mladým talenom. Dôkazom je nepochybne aj využitie kolekcie Noir od Andrey Pojezdálovej, ktorú na podujatí predstavila minulý rok a s ktorou vznikal aj tohtoročný vizuál kampane. Za objektív sa postavil Jakub Gulyás a pred ním zase pózovala dvojica známych domácich modelov Lea Valachová a Lukáš Mikula, ktorí vytvorili zaujímavý kontrast v temnom obraze inšpirovanom známou pietou.

Súťaž pre mladé talenty

Aj tento rok prináša projekt Fashion LIVE! súťaž Hubert Fresh Fashion Contest 2017. Určená je nádejným mladým slovenským i českým dizajnérom, študentom odevného dizajnu, ako aj nováčikom s ambíciou etablovať sa na našej módnej scéne. Prihlasovanie pre záujemcov trvalo do 26.5.2017, kedy mali možnosť posielať svoje rozkreslené kreatívne návrhy kolekcií na tému súťaže s názvom Sparkling Life.

Odborná porota v zložení Boris Hanečka, Dana Lapšanská, Zdeno Gáfrik z redakcie Pravdy, Olo Křížová a zástupcovia značky Hubert vybrala na základe kreativity a originality tri víťazky súťaže, ktorými sa stali Tatiana Dvořáková, Vladimíra Dančová a Kristína Vavrová. Na realizáciu svojich kolekcií dostanú finančný príspevok. Počas posledného prehliadkového večera sa zaradia medzi úspešných návrhárov a predstavia svoju kolekciu skladajúcu sa z piatich dámskych a pánskych modelov v rámci samostatnej módnej prehliadky v hlavnom čase, tesne pred odovzdávaním Fashion LIVE! Awards.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #móda #dizajn #predstavenie #ročník #Jakub Gulyas #Fashion LIVE! 2017

+ Zmeny vo vašej strave prinášajú novú energiu a vitalitu.
Investície času a energie do práce sa vyplatia...

+ Neriskujte svoje zdravie, obetujte radšej čas nato, aby ste sa cítili dobre.
Neberte si na plecia viac ako...