Vyberáte si slnečné okuliare? Týchto 5 rád vám pomôže voliť správne

Letná sezóna si pýta slnečné okuliare. Ak sa chystáte na ich nákup, možno vám pomôže pár rád.

27.05.2017 08:00
slnečné okuliare Foto:
Na výbere slnečných okuliarov by ste mali dať záležať.
debata

Pri výbere slnečných okuliarov je dobré pracovať s atribútmi, ako je tvar vašej tváre, veľkosť, ale neopomínať ani trendy. Určite by ste mali myslieť na nasledovné.

  1. Protiklady sa priťahujú, zvykne sa hovoriť a pri okuliaroch to určite platí. Skúšajte si modely, ktorých tvar je opakom tvaru vašej tváre – ak máte hranaté rysy, hľadajte modely s okrúhlymi sklami, pri oblej tvári zase naopak – zafungujú hranatejšie a zdobené rámy.
  2. Okuliare by mali opticky vyvážiť vašu tvár. Ak je napríklad užšia smerom k čelu a rozširuje sa pri sánke, v prípade slnečných okuliarov by ste mali voliť väčšie a masívnejšie sklá, ktoré tvári dodajú proporciu.
  3. Ak ste už mali osvedčené okuliare, ktoré ste nosili v minulosti a pristali vám, hľadajte podobný model znovu. Akurát sa poobzerajte po modeloch z novších materiálov či v trendovom farebnom a materiálovom vyhotovení.
  4. Dbajte na veľkosť okuliarov – ak si vyberiete zbytočne veľké alebo príliš malé rámy, výsledok nebude fungovať ani keby ste mali ten najvhodnejší rám.
  5. Skúšať, skúšať, skúšať – to pri výbere rámov platí na sto percent. Nebojte sa experimentovať ani siahať po overenej klasike. Pokojne si urobte pár fotografií a nechajte si čas na rozmyslenie.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #pomoc #okuliare #výber #trend #slnečné okuliare #rada

+ Rozdelíte si denné jedlo na viacero porcií, úspech sa rýchlo dostaví.
Očakávajte dobré správy ohľadom...

+ Chýba vám elán, slnečné lúče vám pomôžu doplniť energiu a vitamín D.
Očakávajte uznanie za vašu tvrdú...