Luxus, ktorý sa vám vráti? Kabelky z druhej ruky sa predávajú za tisíce

Kúpiť si luxusnú kabelku je dnes už pre mnohé dámy otázka osobnej prestíže. Ale viete, že na takýchto kúskoch dokážete aj slušne zarobiť. V predaji z druhej ruky.

02.05.2017 11:00
Birkin Bag z dielne Hermés Foto:
Záber na kabelku Birkin Bag z dielne Hermés z krokodílej kože. Jeden zo superluxusných kúskov.
debata

Zaujímavé informácie priniesol britský Daily Mail, ktorý sa odvoláva na stránku Vestiaire Collective – portál, ktorý je vlastne online second-handom s luxusnými kúskami. Práve z jeho portfólia vyplýva, že luxusné a ikonické kúsky kabeliek ako Chanel Timeless či Hermés Birkin môžu svojim pôvodným majiteľom priniesť slušné imanie.

V niektorých prípadoch ide o sumy, ktoré dosiahnu minimálne polovicu nákupnej ceny produktu. Ak však vlastníte niektorý z limitovaných modelov, prípadne máte kabelku vo farbe, v akej už nie je v ponuke, môžete výnos znásobiť.

Pozoruhodné sú údaje napríklad pri spomenutej „birkinke“. Azda najdrahšia kabelka v histórii módy sa môže aj v cene z druhej ruky stať hotovým majetkom. Najvyššiu sumu, akú za túto kabelku zaplatili v predaji z druhej ruky, bolo 80-tisíc libier!

Pri klasickej Lady Dior je napríklad bežná predajná cena okolo 3900 libier, ale ak ide o unikátny model či kabelku z limitovanej série, nájdu sa takí, ktorí zaplatia až 18-tisíc libier.

Vysoké sumy prinesie do vrecka pôvodných majiteľov aj spomenutá Chanel Timeless či napríklad ďalší kultový kúsok od Hermés – kabelka s názvom Kelly. Skvelo sa predáva aj Givenchy Antigona.

Ostáva už len jediné – nejakú takúto nepotrebnú kabelku vlastniť – potom si napríklad môžete za utŕžené peniaze kúpiť nový motocykel. Alebo ďalšiu luxusnú kabelku.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #predaj #luxus #Kabelka #second-hand

+ Chýba vám elán, slnečné lúče vám pomôžu doplniť energiu a vitamín D.
Očakávajte uznanie za vašu tvrdú...

+ Pocítite oslabenie imunitného systému, prospeje vám krátky pôst.
Nové pracovné príležitosti otvoria...