Kokosová vôňa sľubuje benefity pre pleť aj vlasy, vyberte si správne

Vôňa kokosového mlieka a kokosu je nezameniteľná. Príjemná, evokujúca exotickú dovolenku a slnkom zaliatu pláž. Možno práve preto je taká obľúbená aj v kozmetickej produkcii.

24.04.2017 17:00
kokosový olej Foto:
Všestranný a zdravý - kokosový olej je súčasťou mnohých kozmetických produktov.
debata

Pokiaľ však máte vyberať „kokosové“ produkty, nevyberajte len podľa vône, ktorá môže byť aj syntetická. Dôležitý je obsah kokosového mlieka (respektíve kokosovej vody).

Jej benefity na pleť sú známe aj vďaka početným vedeckým štúdiám. Poskytuje pleti skvelú hydratáciu a posilňuje kožnú bariéru pred prenikaním škodlivých vplyvov z prostredia. Tiež bojuje proti voľným radikálom.

Kokosové mlieko má skvelú premastňujúcu funkciu a pôsobí zaceľujúco. To sa využíva napríklad pri vlasových prípravkoch. Zábaly a masky s obsahom tejto ingrediencie dokážu totiž sceliť polámané končeky a celkovo zlepšiť kvalitu vlasu.

Mnohým ženám sa osvedčilo v tomto smere aj používanie kokosového oleja, ktorý je voľne dostupný v predajniach s potravinami, drogériách či špeciálnych bio obchodoch. Hoci niekto ho dá na panvicu, iný ho celkom rád použije práve na natieranie tela alebo na vlasové zábaly.

Z kokosového oleja (v tuhom stave) sa dobre vymiešava pasta na tvorbu pleťovej masky. Pridávať sa do neho môžu rozličné výživné zložky ako med, banány či napríklad citrón na rozjasnenie.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #kozmetika #pleť #kokos #produkt #kokosové mlieko

+ Vyrovnaný jedálniček je kľúčom k dlhodobému šťastiu.
Nakupujete nadbytočne veľa potravín potom končí v...

+ Rozdelíte si denné jedlo na viacero porcií, úspech sa rýchlo dostaví.
Očakávajte dobré správy ohľadom...