Veľa spánku, antioxidanty, vitamíny – to všetko nájdete v niektorých potravinách, ktoré dokážu s vráskami „zatočiť“.
Červené sú dobré
Prečo sa oplatí siahnuť po červených potravinách? Zvlášť drobné ovocie, pri ktorom platí, čím tmavšie, tým lepšie, je tou správnou výživou pre pokožku. Drobné plody sú bojaté na antioxidanty, tým pádom sa podpisujú aj pod lepšiu elasticitu kože. Ich vplyvom sa zlepší trávenie, čo je takisto bodom k dobru pre stav pokožky. A navyše, chránia bunky pred voľnými radikálmi, ktorých účinky sa viditeľne podpisujú pod starnutie kože.
Karotenoidy obsiahnuté v paradajkách, mrkve aj červenej paprike majú priaznivý vplyv na pokožku – zaraďujú sa medzi anti-aging látky. Takisto sú prirodzenou ochranou proti slnečnému žiareniu, i keď len s nimi si v dnešnej dobe nevystačíme, pôsobia ako podporné látky.
Zelená pre zelené
Ani zeleným potravinách sa netreba vyhýbať, čo sa kože týka, skôr napopak. Zelenina ako špenát, rukola, brokolica, uhorky – sú bohaté najmä na vitamíny skupiny B. Práve tie sú pre krásu kože nevyhnutné. Aj tu platí jednoduchá rovnica – čím tmavší odtieň zelenej, tým viac účinných látok pre pokožku.