Zelená a červená! Vrásky sa týchto farieb boja

Vrásky sa síce odčarovať nedajú. Správnou stravou sa však môžu stať menej viditeľnými, keďže koža zlepší svoj vzhľad aj stav.

10.03.2017 11:00
zrelá pleť, líčenie, pôvab, žena Foto:
Vrásky sú prirodzené, ale prečo ich mať viac, než musíme?
debata (1)

Veľa spánku, antioxidanty, vitamíny – to všetko nájdete v niektorých potravinách, ktoré dokážu s vráskami „zatočiť“.

Červené sú dobré

Prečo sa oplatí siahnuť po červených potravinách? Zvlášť drobné ovocie, pri ktorom platí, čím tmavšie, tým lepšie, je tou správnou výživou pre pokožku. Drobné plody sú bojaté na antioxidanty, tým pádom sa podpisujú aj pod lepšiu elasticitu kože. Ich vplyvom sa zlepší trávenie, čo je takisto bodom k dobru pre stav pokožky. A navyše, chránia bunky pred voľnými radikálmi, ktorých účinky sa viditeľne podpisujú pod starnutie kože.

Karotenoidy obsiahnuté v paradajkách, mrkve aj červenej paprike majú priaznivý vplyv na pokožku – zaraďujú sa medzi anti-aging látky. Takisto sú prirodzenou ochranou proti slnečnému žiareniu, i keď len s nimi si v dnešnej dobe nevystačíme, pôsobia ako podporné látky.

Zelená pre zelené

Ani zeleným potravinách sa netreba vyhýbať, čo sa kože týka, skôr napopak. Zelenina ako špenát, rukola, brokolica, uhorky – sú bohaté najmä na vitamíny skupiny B. Práve tie sú pre krásu kože nevyhnutné. Aj tu platí jednoduchá rovnica – čím tmavší odtieň zelenej, tým viac účinných látok pre pokožku.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #vrásky #potrava #anti-aging

+ Nepodliehajte panike, všetko sa čoskoro vráti do normálnych koľají.
Prehodnoťte svoj postoj a začnite na sebe...

+ Vysušené a popraskané ruky riešte s dermatológom, pomôže vám.
V tíme dokážete viac ako sami, porozmýšľajte nad...