A počuli ste iste už aj to, že mastné či sladké jedlá môžu zapríčiniť vznik akné… To čo jeme, sa odzrkadľuje na našej tvári. Dobrou správou je, že prírodné zdroje potravín, bohaté na antioxidanty a minerály, môžu pleti pomôcť. Zvlášť vhodné je jesť veľa ovocia a zeleniny. Dodajú nášmu telu dôležité vitamíny a stopové prvky, ktoré nás môžu chrániť aj pred tvorbou vrások.
Tieto potraviny nás skrášlia
Podľa expertov sú štyri potraviny, ktoré sú v tomto prípade obzvlášť účinné:
Losos
Kto chce bojovať proti vráskam, mal by často konzumovať ryby, predovšetkým olejové druhy ako je sleď či losos, ktoré nám dodajú omega-3 a 6 mastné kyseliny, ktoré sa zapájajú do bunkovej štruktúry. Ryby navyše obsahujú vitamín B7 (biotín), ktorý zabraňuje zápalom kože.
Avokádo
Milovníci avokáda sa môžu tešiť, pretože toto ovocie tiež patrí do skupiny skrášľovačov. Avokádo je bohaté na omega-3 mastné kyseliny, stimuluje tvorbu kolagénu a tým pádom zlepšuje textúru kože. Pleť bude bledšia a dostane pekný lesklý nádych.
Paradajky
Sú bohaté na vitamín C a lykopén – antioxidant, ktorý zachytáva voľné radikály, čím spomaľuje starnutie pokožky.
Mango
Má protizápalové účinky a tým pádom hrá v skrášľovaní pleti dôležitú rolu. Toto ovocie pomáha pri problémoch s pleťou, ktoré sú spôsobené prebytočnou kyselinou.