A pritom niekedy stačí len málo a ide to aj bez zásahu odborníka. Odpoveďou sú rôzne prostriedky, ktoré zuby rozžiaria.
Zosvetľovacie potraviny
Zafarbenie zubov spôsobujú niektoré potraviny a nápoje, napríklad červené víno, káva a čierne bobule. Našťastie sú však aj potraviny, ktoré majú celkom opačný efekt, treba ich však konzumovať pravidelne. Patrí sem zelené jablko, prášok do pečiva, zeler, mrkva, syr, voda, pomaranč, jahody, semienka, oriešky, brokolica a cibuľa.
Olejový výplach
V tradičnej indickej medicíne ayurvéde sa vyplachovanie olejom praktizuje už dlho. Pred čistením zubov treba siahnuť po oleji (olivovom, kokosovom, sezamovom alebo hroznovom). Podržať ho v ústach 15–20 minút. Potom olej vypľuť a vyčistiť si zuby ako zvyčajne. Olej vytiahne zvyšky jedál, toxíny a baktérie, ktoré spôsobujú zubný kaz.
Správna zubná pasta
Potravinám a drogám, ktoré farbia zuby (káva, čaj, červené víno, cigarety), sa treba, ak je to možné, vyhnúť. Okrem toho treba dbať na to, aby sme ich nekonzumovali priamo po vyčistení zubov. Na povrchové škvrny pomôžu bieliace zubné pasty.
Aktívne uhlie
Má molekulárnu štruktúru, ktorá zabezpečí, že sa nečistoty a toxíny obzvlášť dobre spoja a pri čistení tým pádom ľahko odstránia. Aktívne uhlie možno použiť v prášku alebo ako výplach.
Banánová šupka
Banán obsahuje veľa horčíka, draslíka a mangánu, čo je dobré pre zuby aj ďasná. Ak chcete zuby rozžiariť, potrite si ich vnútornou (bielou) stranou šupky.