Pripravená na jeseň? Týchto päť vecí by vám v šatníku nemalo chýbať

Hoci počasie je až bizarne príjemné a teplé, jeseň príde. A vy by ste mala byť pripravená. Možno už niečo doma vlastníte, možno plánujete rozšíriť garderóbu novými kúskami. Nasledovné by ste mali určite skúsiť.

12.09.2016 11:00
debata

Do jesenného šatníka patrí niekoľko kúskov, ktoré ocení každá dáma a ktorých variabilita vás príjemne prekvapí. Ako teda nakupovať štýlovo, ale zároveň efektívne?

Čierne džínsy

Dnes už patria džínsy k bežnej výbave pracujúcej ženy. Čierna farba im dodáva noblesnejší punc, pričom však materiál zostáva stále komfortný a športovejší. Čierne džínsy ľahko skombinujete s bielou košeľovou blúzkou, topmi či úpletovými kúskami. Ak zvolíte skinny strih, skvelo budú vyzerať s členkovými čižmičkami na hrubšom, ale aj úplne ihličkovom podpätku. Skvelo sa kombinujú tiež so sakami a voľnejšími kabátikmi, či už áčkového, alebo vrecovitého strihu.

Čierne, alebo tmavosivé džínsy dokážete... Foto: archív značky
Čierne, alebo tmavosivé džínsy Čierne, alebo tmavosivé džínsy dokážete kombinovať na množstvo spôsobov. Na snímke model F&F.

Zamatové šaty

Materiál, ktorý evokuje závan starých noblesných čias, sa vracia v plnej sile a na jeseň je ako stvorená. Pôsobí totiž hrejivo a akoby ilustruje dané ročné obdobie, najmä, ak ho volíte v sýtych tónoch jesenného lístia – červená, oranžová, tehlová, žltá, horčicová či temná zelená. Nebojte sa však ani čierneho zamatu. Takýto kus vynosíte do práce, ale pokojne aj na večernú akciu. Skvelo podobné šaty vyzerajú s hrubšími čiernymi pančuchami a lodičkami na podpätku. Ale ak si to môžete dovoliť, pokojne si obujte aj šnurovacie baganče a ĺa Dr. Martens.

Zamatový dezén na šatách patrí k hitom sezóny.... Foto: archív značky
Zamatový dezén na šatách patrí k hitom sezóny. Na snímke model z dielne Marks & Spencer. Zamatový dezén na šatách patrí k hitom sezóny. Na snímke model z dielne Marks & Spencer.

Pletený sveter

Na chladné rána ako stvorený – vyberajte v základnejšej a neutrálnej farebnosti. Skvelé sú tóny béžovej, telovej, alebo karamelovej. Hitom je melírovanie, alebo akoby maskáčový army-vzor, no v rôznych farebných variantách. Nebojte sa ani výraznejšieho vzoru či aplikácií zo strapcov vlny alebo nášiviek. Dĺžka záleží od vás a tiež vašej postavy. Pre vysoké a štíhlejšie dámy sa hodia veľké oversize úplety, nižšie a plnšie dámy by mali voliť strihy, ktoré lepšie sadnú na postavu a vykreslia ju. Sveter vyzerá výborne s úzkou tubovou sukňou, ale aj modrými džínsami či koženými nohavicami. Kombinujte ho s voľnými županovými kabátmi a nebojte sa pridať pár výraznejších doplnkov – klobúk či nohavice.

Melírovanie, army-vzor, či neutrálne farby v... Foto: archív značky
úplet - jeseň Melírovanie, army-vzor, či neutrálne farby v úpletoch hrajú prím. Model na snímke H&M.

Trenčkot

Nesmrteľný druh kabáta má vždy v chladnejšej a vlhkejšej časti roka svoje slovo. Niet divu, lebo trenčkot sa skvelo kombinuje naozaj takmer so všetkým – či už sú to šaty, kombinácia topu, blúzky a nohavíc so sukňou či napríklad dámsky kostým. Klasika je v neutrálnych béžových tónoch, ale my vám radíme vyskúšať napríklad svetlosivú, alebo tehlovú farbu.

Trenčkotový kabát určite využijete. Voľte... Foto: archív značky
Trenčkotový kabát určite využijete. Voľte napríklad sivé tóny. Na snímke model Marks & Spencer. Trenčkotový kabát určite využijete. Voľte napríklad sivé tóny. Na snímke model Marks & Spencer.

Členkové čižmy

Ani príliš vysoké, ani príliš nízke. V nohaviciach ich dokážete skryť pod okraj, alebo v prípade skinny strihu nechať vyznieť celé. Dobre vyzerajú s džínsami aj vlnenými nohavicami. Ak máte pekné lýtka, nemusíte sa báť ani tubovej sukne po kolená. Podpätok však bude dôležitý. Základom je síce čierna farba, ktorá sa ľahko kombinuje, ale ak ju zvolíte, hľadajte aspoň netradičnejší dezén – napríklad úpravu na spôsob koženého štrukturovaného povrchu, prípadne voľte výraznejší lesk.

Členkové čižmy môžete voliť v neutrálnej... Foto: archív značky
Členkové čižmy Členkové čižmy môžete voliť v neutrálnej farebnosti, ale zábavnejšie to bude s farbami a vzormi. Model na snímke Humanic.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #móda #trend #šatník #chýbať #päť #jeseň 2016 #veci

+ Dovolenku si zaslúžite nielen pre radosť ale aj pre nevyhnutné zdravie.
Tímová spolupráca...

+ Chýba vám elán, slnečné lúče vám pomôžu doplniť energiu a vitamín D.
Očakávajte uznanie za vašu tvrdú...