Štyri módne kombinácie, ktoré by ste mali túto jeseň skúsiť!

S príchodom jesene prichádza ďalšia vlna módnych trendov. Nemusíte ich slepo nasledovať, ale niektoré stojí za to vyskúšať, popri vizuálnej originalite prekvapia aj funkčnosťou.

05.09.2016 17:00
debata
Rolák v kombinácii so šatami na looku z dielne... Foto: archív značky
Rolák v kombinácii so šatami na looku z dielne Marks & Spencer. Rolák v kombinácii so šatami na looku z dielne Marks & Spencer.

Do módy sa podľa trendov z ostatných týždňov módy v Miláne či New Yorku vrátili mnohé prvky garderóby 80-tych a 90-tych rokov. Nechýba denim či výrazné potlače. Popri tom však aj niektoré stylingové možnosti prekvapujú svojou zaujímavosťou. A vy môžete vyskúšať napríklad nasledovné.

Jemný rolák pod šaty

S chladnejším počasím určite oceníte jemný rolákový úplet, ktorý si oblečiete pod stále ešte ľahké šaty. Nosia sa modely na tenších ramienkach, aby kontrast dvoch kusov odevu vynikol. Zaujímavé je potom kombinovať napríklad úplet s hodvábom, ale tiež zamatom.

Kapucňa a kostým?

Zo športových odevov sa už dávno stali právoplatné súčasti dámskeho šatníka. Dokonca aj toho na bežný pracovný deň. Ide totiž o kvalitu materiálu, precízny strih a luxusné vyznenie. Takto potom môžete napríklad skombinovať dámsku bundičku na zips s kapucňou a obliecť si na ňu dámske pracovné sako. Pokojne sa môžete odvážiť aj na kombinovanie odevu s dámskym kostýmom.

Mrkváče?

Návrat 80-tych rokov do módy sa nesie aj v znamení nohavíc, ktoré sa kedysi v našej oblasti nazývali mrkváčmi. Dnes však majú o niečo modernejšiu a inovovanejšiu podobu. Nosia sa z rôznych materiálov – popri tradičnej bavlne, nechýba semiš, pravá či nepravá koža, alebo zamat. Skvelo sa kombinujú s košeľovými blúzkami a nebojte sa ani podpätkov.

Opasok ako časť celku

Žiadna nenápadná tenká šnúrka – opasky sa vrátili v masívnej XXL sile. Hrubé kusy pripomínajú v niektorých momentoch priam korzety. Skvelo vyzerajú v kombinácii s ľahšími šatami, ale nosiť ich môžete aj na predĺženom saku v kombinácii s nohavicami.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #móda #návrat #trend #80. roky #jeseň 2016

+ Začínate mať problémy s dýchaním, potrebujete pravidelný pohyb.
Zvýšte pozornosť pri zverejňovaní osobných...

+ Zdravé stravovanie prinesie spokojnosť a lepšie zdravie.
Trpezlivosť a dôkladnosť vás dovedú k vytúženým cieľom....