Tri zázračné prostriedky pre krásne vlasy! Z vašej kuchyne

Pekné, zdravé a lesklé vlasy sú snom každej ženy.

21.08.2016 08:00
ocot Foto:
Jablčný ocot pomôže aj mastnej pokožke hlavy.
debata

A často sa o ne pokúšame aj množstvom kozmetických prípravkov, ktorých časté striedanie nám v konečnom dôsledku skôr uškodí než pomôže. Pritom stačí pozrieť do kuchyne a zázračný prostriedok na vlasy je na svete!

Jablčný ocot

Povrch vlasu môže byť porušený a tým pádom nie je hladký. Práve to zapríčiňuje, že vlas stráca lesk. Namiesto nanášania drahých prípravkov vyskúšajte takto poškodené vlasy ošetriť celkom jednoducho – jablčným octom. Do litra vody pridajte pár lyžičiek octu a vlasy opláchnite. Potom už nezmývajte. Štruktúra vlasu zostane hladká a tým pádom sa vráti stratený lesk.

Olivový olej

Niektoré z nás nedajú dopustiť na argánový olej, ktorý robí s vlasmi naozaj zázraky. Je vhodný najmä na husté a nepoddajné vlasy. Ale jeho cena je pomerne vysoká. Pritom olivový olej, ktorý máte bežne v kuchyni, má také isté účinky. Je však potrebné urobiť vlasový zábal, ktorý necháte pôsobiť niekoľko hodín, napríklad počas noci. Na vlasy naneste olivový olej a potom si na vlasy dajte čiapku z miktorénu, aby ste si nezašpinili vankúš. Naň na noc položte ešte uterák. Ráno vlasy umyte šampónom. Prekvapí vás ich vitalita. Budú sa lesknúť a budú oveľa mäkkšie, ľahšie upraviteľné.

Zelený čaj

Aj zelený čaj má na vlasy aj vlasovú pokožku skvelý účikok. Okrem lesku jemne zväčší aj ich objem, navyše pokožku hlavy zbaví šetrne mastnoty. Stačí nechať vylúhovať dve vrecúška zeleného čaju a vlasy následne opláchnuť čajom. Potom však ešte jemne zmyť čistou vodou.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #vlasy #vitamíny #olej #ošetrenie #ocot

+ Zdravé stravovanie prinesie spokojnosť a lepšie zdravie.
Trpezlivosť a dôkladnosť vás dovedú k vytúženým cieľom....

+ Pravidelne regenerovať svoje sily je správne, inak padnete únavou.
Podnikanie bude smerovať dopredu a vy budete...