Zradná biela! Ako nosiť nohavice v tejto farbe a vyzerať na jednotku?

Biela farba patrí v ženskom šatníku medzi mimoriadne obľúbené. Na druhej strane, mnoho žien si uvedomuje. že je tiež výrazne odhaľujúca. Zvýrazní ľahko drobné chybičky či nedostatky.

11.08.2016 09:30
debata
Biele nohavice kombinujte s výraznejšími... Foto: Bonmarché
Biele nohavice Biele nohavice kombinujte s výraznejšími vzorovanými materiálmi od pása nahor.

Problém sa skrýva najmä od pása smerom nadol – biele nohavice či džínsy sú totiž kúskom dámskej garderóby, po ktorom túži takmer každá dáma, ale nie každá si trúfne na ich nosenie. Áno, treba rátať s tým, že biela dokáže opticky postave uškodiť. Ale tu je pár spôsobov, ako si biele nohavice môžete vychutnať s príťažlivým výsledkom.

Elastické džínsy alebo nohavice

Hodia sa najmä vysokým dámam. Ak sa rozhodnete pre elastický materiál, je lepšie trochu popustiť formu od pása nahor. Dobrý nápad je voľnejší top, prípadne košeľová blúzka ležérne zapásaná do nohavíc. Ak máte širšie boky, košeľový model nechajte visieť voľne okolo drieku. Bielu kombinujte s pestrým vzorom v hornej časti – ten pritiahne pozornosť, rovnako ako strihové detaily v podobe nadýchaných rukávikov alebo odhalených pliec.

Široké nohavice

V ich prípade platí, že by mali siahať až po zem a byť z nekrčivého hladkého materiálu. Ten dokáže opticky postavu predĺžiť a dodať jej sošnosť. Nosia sa rozšírené nohavice, ktoré často skryjú takmer celú topánku. Pri bielej je však ošemetné ušpinenie spodného lemu nohavíc. Noste ich len na výnimočné príležitosti, prípadne s okrajom centimeter nad úrovňou zeme. Dobrou kombináciou je vzorovaná blúzka, prípadne elastický top s krátkymi rukávmi. Ak chcete zdôrazniť estetiku 70-tych rokov, nebojte sa staviť na semišovú vestu či blúzky s viazačkami a nadýchanými rukávmi.

Trojštvrťové nohavice

V prípade bielej farby vyzerajú často veľmi ležérne. Buď ich budete nosiť na uvoľnené a športovejšie príležitosti. Ak im chcete dodať eleganciu, vyvážte ich dôraznejšími kusmi zvyšného odevu. Nebojte sa flitrov, zdobenia, čipkovaného topu či zamatového bomberu. Ak ste nižšia vzrastom, určite siahnite po obuvi na podpätku.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #trend #Biela #farba #nohavice #džínsy

+ Neriešte momentálne to čo riešiť netreba, odložte to na neskôr.
Aj keď sa vám niečo nechce dokončite to,...

+ Po práci si oddýchnite, máte nárok na prestávku navyše.
Opatrné hospodárenie s časom a peniazmi sa oplatí....