S vôňou záhrady! Letné parfumy, pri ktorých budete na 'nahryznutie'

Ženský noštek zvykne najčastejšie siahať po parfumoch, ktoré rozvoniavajú kvetinovými tónmi či nesú v sebe orientálny a dramatický charakter. Ale čo tak niekedy zaexperimentovať?

28.07.2016 13:00
ovocné tóny - parfum - tipy na leto 2016 Foto:
Použitie ovocných tónov v parfumoch a toaletných vodách je obľúbené. Najmä letné obdobie láka k tomu vybrať si podobné.
debata

Súčasťou voňavých výrobkov, ktoré sa už stali neoddeliteľnou súčasťou dennej kozmetickej výbavy, sú často aj výťažky z rozličných potravín či vône, ktoré sa nám spájajú skôr s kuchyňou, rozvoňaným koláčom alebo ovocnými sadmi. A práve také sú na leto ako stvorené. My sme pre vás vybrali pár tipov, ktoré zaujmú už len samotným nápadom použitia hlavnej ingrediencie. A verte, že prekvapia aj na koži.

Aqua Allegoria od značky Guerlain s názvom Pera...
Hollister Wave for her - vôňa, v ktorej sa...
+3Poison Girl od značky Dior - obsahuje citrón,...

Rebarbora

Jej tónmi je skrz naskrz preniknutá vôňa Eau de Rhubarbe Ecarlaté od Hermés. Francúzska značka vytvorila jednoduchú, ale nos ohurujúcu zmes rebarbory s červeným ovocím a bielym pižmom. Autorkou vône je Christine Nagel a ide o produkt z línie ovocných vôní, aké Hermés prináša na trh už niekoľko rokov.

Limeta

Objavuje sa často v letných verziách parfumov a toaletných vôd a presne tak ju zakomponovali aj do letnej verzie roka 2016 v kultovej vôni Calvin Klein One. Popri limete sa objavuje aj kokos a mojito či tóny zeleného jablka, guávy a citrónu a spoločne tvoria osviežujúci exotický koktejl.

Pomaranč a citrón

Toto obľúbené ovocie tvorí súzvuk s vanilkou a tiež vôňou mandlí či fazule tonka v tento rok na trh uvedenej vôni Poison Girl od značky Dior. Pomaranč sa v parfume neobjavuje v klasickej podobe, ale s jemne horkastým nádychom. Autorom vône je známy parfémnik Francois Demachy.

Karambola

Za záhadným názvom sa skrýva častá súčasť parfémov, ktorá im dodáva ovocný tón. Ide o ovocie stromu egrešovec oblý, ktoré má sladkastú chuť a pripomína egrešové plody aj chuťou. Karambola sa spoločne s dulou a ríbezľami nachádza v letnej novinke Hollister Wave for her. Predáva sa exluzívne v sieti Marionnaud.

Čierna ríbezľa

Z jednotlivých druhov ribezlí patrí medzi tie najintenzívnejšie a najchutnejšie. Jej tóny sa objavujú v novej verzii milovaného parfumu Sí od Giorgia Armaniho. Tentoraz ide o verziu Sí Le Parfum. Esencia z čiernej ríbezle sa mieša s ambrou, vanilkou či jazmínom.

Hruška

Nová vôňa z kolekcie Aqua Allegoria od značky Guerlain dostala názov Pera Granita, čo sa dá preložiť ako hruškový sorbet. Spája v sebe šťavnaté tóny hrušky a tóny bergamotu, grapefruitu a citróna. Bohatá kompozícia je zjemnená kvetmi pomarančovníka. Predáva sa v sieti Fann.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #leto #ovocie #jedlo #vôňa #parfum #trend #tip

+ Začínate mať problémy s dýchaním, potrebujete pravidelný pohyb.
Zvýšte pozornosť pri zverejňovaní osobných...

+ Chýba vám elán, slnečné lúče vám pomôžu doplniť energiu a vitamín D.
Očakávajte uznanie za vašu tvrdú...