Využite poslednú možnosť zliav. Toto sú pravidlá nakupovania

Druhá polovica júla je obdobím, keď už v mnohých obchodoch finišujú výpredaje a staré kolekcie nahrádza nový tovar.

17.07.2016 14:00
ženy, dievčatá, nákupy, dovolenka, cestovanie,... Foto:
Chcete ešte rýchlo niečo nakúpiť v letných zľavách?
debata

Ošiaľ nákupov v zľavách sa nevyhýba ani slovenským ženám. Je prirodzené, že ponuka výhodnej nižšej ceny je lákavá. V mozgu nám zasvieti kontrolka, keď zbadáme v obchode ceduľku výraznejšej farby a na nej je suma odlišná od tej pôvodnej. V zľavách sa, samozrejme, nakupovať oplatí. Ale aj pri tejto aktivite by ste si mali osvojiť pár pravidiel.

1. Prvý krok – celkom na začiatku, predtým než vojdete do nejakého obchodu so zľavami, by ste si mali ozrejmiť, či nakupovať skutočne potrebujete. Výhodná cena je lákavá, ale pouvažujte nad tým, či ide o nutnosť, alebo vás motivuje len nižšia suma na visačke.

2. Čo nakupovať – najmä u žien platí, že ak si nejakú vec kúpia a odložia ju do skrine, nevytvoria si k nej vzťah a ľahko sa stane „neobľúbenou“. Takto končia v skriniach sezónne kúsky, ktoré v danom období nemáte šancu využiť. Vyhnite sa teda v lete nákupu zimnej obuvi či kabátov alebo pletenín. Siahnite skôr po nadčasových odevoch – topy, blúzky, nohavice, sukne či šortky alebo prechodná obuv, ktorú môžete nosiť od skorej jari do jesene. Opatrne tiež so sezónnymi trendmi. Ak bola na jar populárna estetika 70. rokov, o pár mesiacov už môže byť všetko inak. Vy si budete pripadať nemoderná a aj zlacnená vec bude pre vás vlastne len zbytočnou investíciou.

3. Kedy nakupovať – Čo sa týka dní, ideálne sú štvrtky alebo piatky – to sa obchody pripravujú pred víkendom na nový nápor a často je výber tovaru najbohatší – na pulty sa dostanú aj kúsky zo skladov. Navyše, v tieto dni tiež niektoré postupne zľavňujúce značky preceňujú už zľavnený tovar. Rozumné je vyraziť za nákupmi zľavneného tovaru hneď ráno a vraziť do obchodov tesne po ich otvorení.

4. Kúpiť či nekúpiť – Niektoré módne značky majú stratégiu postupného znižovania cien. To znamená, že koncom júna môže niečo byť zľavnené, no o dva týždne to kúpite za ešte nižšiu sumu. Ak nakupujete odev, pri ktorom ste si istá, že ho budete nosiť okamžite, neváhajte a kúpte si ho vtedy, keď naň natrafíte. V prípade, že vám vnútorný hlas hovorí, že daný kúsok akútne nepotrebujete, počkajte. Ak sa vrátite o pár týždňov a bude na vás čakať, berte to ako „jasné znamenie“.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #móda #zľava #obuv #pravidlá #výpredaj #ženský magazín MiA #šatstvo

+ Netvárte sa, že všetky veci idú okolo vás, budú sa tak tváriť aj ostatní.
Neprestaňte pred koncom, smotanu za...

+ Naslúchajte svojmu telu, ono vie, čo je pre vás najlepšie.
Flexibilita a prispôsobivosť otvoria nové možnosti....