Pohľad na nôžky musí v lete stáť za to. Ako sa postarať o ich krásu?

Ak ste tak ešte nespravili, určite čoskoro začnete - odhaľovať nôžky. V sandálach či žabkách by však mali vyzerať čo najpríťažlivejšie. A to si žiada isté úsilie.

15.06.2016 07:00
Pedikúra v lete by mala byť príťažlivá. Foto:
Na pedikúru sa pred letom chodiť určite oplatí.
debata

Mnoho žien pravidelne navštevuje salóny, kde si nechávajú ošetrovať nohy pri pedikúre, ďalšie sa o chodidlá starajú doma. Ale stále je pomerne početná aj skupina tých, ktorí podobnú starostlivosť ani nepoznajú. Malo by sa to zmeniť – v lete o to viac, že odhalené nohy sú naozaj často v zornom uhle pohľadu.

Na čom si dať záležať?

Základom u žien je príťažlivá a hladká pokožka, poviete si. Ale pravdou je, že s holením dnes už ženy nezažívajú toľko starostí a ani sa mu nevyhýbajú. Omnoho viac pozornosti by však bolo dobré venovať chodidlám.

Jednou z nepekných vizitiek nôh je zhrubnutá koža na pätách či spodnej časti chodidiel. Tvrdá, priam hrošia koža, vykúkajúca zo sandálikov nikoho neoslní. Aby ste sa jej vyhli, je nutné pravidelne päty ošetrovať a obrusovať. Zvládne to odborníčka v salóne, ale dnes už to vďaka moderným výrobkom dokáže aj žena sama doma. Popri rozličných pemzách sa momentálne osvedčili aj elektronické prístroje (brúsky), ktoré fungujú akoby na princípe šmirgľa. Päty obrusujú, ale sú zároveň koncipované tak, aby kožu nepoškodzovali.

Nechty nepodceňujte

Pri ženskej nôžke je nutné venovať istý čas aj nechtom. Zastrihávať by ste ich mali opatrne v rovnej a neporušenej línii. Niekomu viac vyhovujú nožničky, ale podľa odborníkov je ideálne pracovať s tzv. klipmi, ktoré uľahčujú strihanie aj pri hrubších a odolných nechtoch napríklad na palcoch na nohách.

Strihaním sa však starostlivosť nekončí. Aj pri nohách platí, že by ste mali mať nechty rovné a lesklé. Pomôcť k tomu môžu leštičky na nechty, či už manuálne alebo elektronické.

Niektorí z nás čelia problémom s mykotickými infekciami či hrubnutím a deformáciami nechtu. V takom prípade je dobré vyhľadať v lekárni, alebo špecializovaných obchodoch prípravky, ktoré necht liečia. Ak ide len o farebný tón nechtu, môžu pomôcť rôzne zosvetľujúce „perá“, ktorými necht ošetríte po celej jeho dĺžke. Žiada si však pár dní, kým sa dostavia výsledky.

Farby, laky…

V prípade dámskej nôžky azda nikoho neprekvapí, že popri ošetrení je dôležitá aj estetická stránka. A tú vylepší na maximum krásne nalakovaných päť prstíkov na každej nohe. Tvar nechtov na nohách síce občas bráni tomu, aby farba vynikla, ale určite stojí za to s nejakou experimentovať. Veď pohľad na nalakované nechty na nohách zaborené v mokrom piesku na pobreží – to je ako vystrihnuté z časopisu, nemyslíte?

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #leto #nohy #starostlivosť #pedikúra #necht #leto 2016

+ Rozdelíte si denné jedlo na viacero porcií, úspech sa rýchlo dostaví.
Očakávajte dobré správy ohľadom...

+ Pravidelne regenerovať svoje sily je správne, inak padnete únavou.
Podnikanie bude smerovať dopredu a vy budete...