Vyrážky môžu značiť zdravotný problém. Čo odhalí brada a čo líca?

S prejavmi akné nebojujú len tínedžeri v puberte. Problematická pleť nás môže zasiahnuť v každom veku. A podľa mnohých odborníkov môže byť aj signálom procesov (a problémov), ktoré sa odohrávajú v našom tele.

14.04.2016 11:00
akné, vyrážky Foto:
Vyrážky na jednotlivých partiách tváre môžu signalizovať vnútorné problémy.
debata

Podľa serveru TheFashionSpot.com, ktorý cituje dermatológa Michaela Shapira, je čoraz populárnejšie a tiež zmysluplnejšie pozerať sa na problémy pokožky tváre aj cez diagnostiku problémov v tele. Ide o tzv. tvárový maping, ktorý vychádza z tradície čínskej medicíny. Jednotlivé partie postihnuté akné signalizujú problémy v našom tele a práve zameraním sa na ich liečbu a odstránenie by sme mohli zabojovať aj s nepríjemnými vyrážkami či postihnutou pokožkou.

Čo signalizujú jednotlivé partie?

Čelo

Paleta problémov, ktoré môžu spôsobovať akné na čele, je veľmi široká. Medzi najčastejšie patria zažívacie problémy, ale tiež zvýšená hladina stresu, zlý a nedostačujúci spánok či problémy s pečeňou. Dermatológovia však berú do úvahy aj používanie nevhodných vlasových produktov.

Nos

Oblasť nosa postihnutá vyrážkami súvisí najčastejšie so zažívacími problémami. V hre môže byť aj nadúvanie či zápcha, alebo zlá krvná cirkulácia.

Brada

Podľa Michaela Shapira sa brada postihnutá akné často objavuje v prípade, ak ide o hormonálnu nerovnováhu v tele. Súvisieť však môže aj s obličkovými problémami či gynekologickými diagnózami – zápaly alebo mykózy.

Líca

Oblasť líc je postihnutá údajne najmä vtedy, ak sa v tele dejú problematické procesy v súvislosti s pečeňou či pľúcami. Dôvodom je tiež stres či prejedanie sa. V súvislosti s aknóznou pokožkou na lícach však môže byť riešenie aj oveľa prozaickejšie – špinavý mobilný telefón, alebo spánok na znečistenom vankúši od mejkapu a iných nečistôt.

Riešenie:
Paleta riešení je, samozrejme, vždy veľmi široká. A musíte rátať aj s tým, že nie všetky môžu byť účinné. Základom je, konzultovať s odborníkom, vnútorné procesy a pokúsiť sa o ich zlepšenie či zmenu k lepšiemu. K tomu tiež pridajte dostatočný pitný režim a ozdravenie jedálneho lístka. Nutná je tiež hygiena – najmä v prípade odličovania, ale aj výmeny hubiek na mejkap či štetcov či prípadne posteľnej bielizne.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #problém #zdravie #akné #pleť #signál

+ Netvárte sa, že všetky veci idú okolo vás, budú sa tak tváriť aj ostatní.
Neprestaňte pred koncom, smotanu za...

+ Vyskúšajte nové recepty, prekvapí vás, ako môžu potešiť.
Organizácia a plánovanie zvýšia vašu produktivitu....