Mikloško ponúkol v novej kolekcii denimovú ódu, flitre aj zvodnú čipku

Slovenský dizajnér Fero Mikloško sa radí medzi malú skupinu domácich dizajnérov, ktorým sa darí pravidelne prezentovať nové kolekcie. Tú na jar a leto 2016 mohli vidieť hostia nedávneho módneho podujatia v bratislavskom nákupnom centre a my sme tiež boli pri tom.

11.04.2016 09:00
debata
Modelka v denimovej kreácii od Fera Mikloška. Foto: reefe | www.reefe.sk
Modelka v denimovej kreácii od Fera Mikloška. Modelka v denimovej kreácii od Fera Mikloška.

Úvod naznačil, že Mikloško sa tentoraz k dámskej garderóbe postavil veľmi hravo a súčasne, pričom stavil na jeden z dominantných trendov sezóny – denim. Jeho prítomnosť naznačila, že sa neplánuje obmedzovať len na klientelu zrelých dám, ale tiež mladú nositeľku.

Moderátorská a kamarátska dvojica Adela...
Moderátorka Erika Barkolová.
+33Moderátorka Fashion TV Dominika Ducová.

Jeho džínsové kreácie s neopracovanými lemami však zároveň v sebe niesli vizualitu koktejlovej a viac spoločenskej módy – či už to bol korzetový top bez rukávov, skladaná plisovaná sukňa, asymetrická kaskáda denimových volánov, alebo kruhová sukňa s našívanými obĺžnikmi v duchu tzv. „denim on denim“.

V odtieňoch modrej farby sa nieslo gro dámskej kolekcie, ale vo farebnici nezostal návrhár len pri nej. Pridal aj zlatistý odtieň farby šampanského, modrá kontrastovala so smotanovou bielou a trblietavým modelom dominovala kovová sivá. Tuhší denim postupne nahradili hodváby, dišes, jemná čipka, či flitre a tak si na svoje prišli aj vyznavačky „elegantného“ Mikloška.

Modelka v kreácii z kolekcie jar-leto 2016 od... Foto: reefe | www.reefe.sk
Modelka v kreácii z kolekcie jar-leto 2016 od dizajnéra Fera Mikloška (Miklosko Fashion Design). Modelka v kreácii z kolekcie jar-leto 2016 od dizajnéra Fera Mikloška (Miklosko Fashion Design).

Tubové čipkované modely pôsobili možno až príliš klasicky. Efektná však bola komunikácia čipky s flitrovaným dezénom na minišatách áčkového strihu alebo v mixe šiat a predĺženej vesty. Jeden z najpríťažli­vejších modelov, ktorý opäť reflektoval aktuálne trendy, bola kombinácia kulotových nohavíc s čipkovanou výšivkou a dámskeho voľného kabátika s jemne posunutou líniou pliec.

Zaujímavými prvkami potom boli aj tričká s potlačami – v zásade veľmi jednoduchý kúsok, ktorý efektne doplnila potlač moderátorky Adely Banášovej, alebo samotného autora. O nejakom výnimočnom dizajne sa v ich prípade hovoriť nedá, ale niet pochýb, že práve takéto kúsky majú šancu stať sa akýmsi poznávacím znamením kolekcie a tiež najlepšie predajným artiklom medzi širokými vrstvami.

zväčšiť Modelka v kreácii z kolekcie jar-leto 2016 od... Foto: reefe | www.reefe.sk
Modelka v kreácii z kolekcie jar-leto 2016 od dizajnéra Fera Mikloška (Miklosko Fashion Design). Modelka v kreácii z kolekcie jar-leto 2016 od dizajnéra Fera Mikloška (Miklosko Fashion Design).

Popri Mikloškovej kolekcii, ktorá sa dočkala tradične vrelého prijatia a masívneho potlesku od pozvaných hostí, sa na trojdňovej módnej akcii známeho nákupného centra predstavili aj vybrané módne značky – medzi nimi napríklad Pietro Filipi, BCBGMAXAZRIA, Michal Negrin, Maison Maybe či luxusné značky módneho butiku Alizé. Viac v priložených galériách.

Moderátorka Soňa Skoncová.
Sopranistka Adriana Kučerová a jej partner...
+15Moderátorka Jana Mutňanská prišla pracovne. A...

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #žena #dievča #Fero Mikloško #kolekcia #pôvab #čipka #denim #kontrast #potlač #jar-eto 2016

+ Doprajte telu to, čo si momentálne pýta, neberte to na ľahkú váhu.
Odpočinok a relaxácia sú nevyhnutné pre...

+ Vyskúšajte nové recepty, prekvapí vás, ako môžu potešiť.
Organizácia a plánovanie zvýšia vašu produktivitu....