Ak schudnem, zmiznú! ... a iné mýty o striách

Každá žena ich má! Občas zblednú. Zmiznú a vrátia sa. 4 mýty o striách. Každopádne, nemať ich je snom každej ženy!

13.04.2016 13:00
celulitída Foto:
Celulitída naša každodenná...
debata

Zabrániť striám sa nedá

Žiaľ, je to pravda. Či sa nám strie vyhnú, do značnej miery závisí od našich génov. Má ich aj Chrissy Teigen alebo Jessica Alba. Slabé väzivo, slabá štruktúra pleti – na tom sa nedá veľa zmeniť. Čo však preventívne pomáha? Vlhkosť! Denne postihnuté miesta krémovať, aby bola pokožka pružná a na naťahovanie (pri tehotenstve, raste, priberaní či chudnutí), bola pripravená.

Štíhle ženy ich nemajú

Strie vznikajú nielen pri priberaní, ale aj počas puberty, alebo v tehotenstve, v dôsledku náhleho rastu, ale aj úbytku hmotnosti. Takže je jedno, či sme mladé alebo staré, vysoké alebo nízke, tučné, alebo štíhle.

Schudnem a strie sa vyparia

Pozor! Pri rýchlej strate telesnej hmotnosti môžu byť strie ešte viditeľnejšie, keďže koža nie je automaticky napnutá. Svojmu telu musíte dať čas, aj v tomto prípade sa pomalé chudnutie oplatí. Pre tento účel sa neodporúča schudnúť za týždeň viac ako dva kilogramy. Opak znamená pre kožu záťaž.

Zmiznú samy od seba

Časom strie síce trochu vyblednú, ale úplne vymiznú len skutočne v tých najvzácnejších prípadoch. Vyskúšajte to s vitamínmi A a E, ktoré zlepšujú pružnosť a rast kolagénu (zlepšuje štruktúru pokožky). Mimochodom, strie sa týkajú nielen žien, môžu ich mať aj muži. Zvlášť v prípade, ak rýchlo schudnú alebo priberú. Slabá útecha, ale aspoň sa tento problém netýka len nás…

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #rast #tehotenstvo #chudnutie #celulitída #strie #puberta #kolagén #väzivo

+ Chýba vám elán, slnečné lúče vám pomôžu doplniť energiu a vitamín D.
Očakávajte uznanie za vašu tvrdú...

+ Zdravé stravovanie prinesie spokojnosť a lepšie zdravie.
Trpezlivosť a dôkladnosť vás dovedú k vytúženým cieľom....