Potraviny, ktoré pri probémoch s akné môžu pomôcť

Zázvor, špenát aj čerešne. Prečo je dobré po nich siahnuť, ak vás trápi akné?

21.03.2016 15:00
špenát Foto:
Aj špenát môže pomôcť pri problémovej pleti.
debata

Špenát

Je plný flavonoidov, ktoré dokážu posilniť obranyschopnosť organizmu. Vitamín C a E, takisto zinok, sa v špenáte nachádzajú a pre problematickú pleť sú práve tieto látky zvlášť dôležité.

Citrón

Všetky citrusové plody sú bohaté na vitamín C. Ten pomáha pri tvorbe enzýmov v pečeni, čím je účinný pri odbúravaní toxínov z tela. Takisto je vitamín C dôležitý pri hojení rán, takže pokožka posiata vyrážkami sa bude hojiť rýchlejšie.

Čerešne

Pre problematickú pleť sú vhodné najmä pre vysoký podiel antioxidantov, ktoré patria do skupiny flavonoidov. Antioxidanty zabraňujú voľným radikálom páchať zlo na pokožke, tým pádom je odolnejšia voci vonkajším baktériám.

Olivový olej

Je veľmi účinnou zbraňou v boji proti akýmkoĺvek nedokonalostiam pleti. Pri pokožke, ktorú trápia vyrážky, si môžete z olivového oleja pripraviť domáci peeling – skúste zmiešať olej s morskou soľou a jemne masírujte. Takéto ošetrenie dodá pleti zdravší vzhľad, rároveň ju zbaví odumretých buniek. Ak budete olivový olej pravidelne konzumovať, vďaka antibakteriálnym účinkom sa to po niekoľkých týždňoch môže prejaviť na vašej pleti.

Zázvor

Je silnýmm bojovníkom proti vnútorným zápalom, ktoré môžu mať negatívny vplyv aj na stav pokožky. Vyskúšajte denne dve šálky zázvorového čaju a vaša pleť môže po niekoľkých týždňoch vyzerať zdravšie.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Potraviny #akné #pleť

+ Prišiel čas nato, aby ste riešili aj svoj chrbát, neodkladajte to na neskôr.
Úspory času a peňazí sú kľúčom k...

+ Dávajte pozor na oblečenie, nezabudnite si ráno pozrieť počasie.
Choďte stále dopredu, nezastavujte sa pred...