Na kráse nám záleží! Snažíme sa o ňu kvôli sebe, no aj kvôli deťom!

Na kráse nám záleží. Potvrdzujú to aj výsledky nového prieskumu, na ktorom sa zúčastnilo takmer 27-tisíc opýtaných z 22 krajín sveta.

29.01.2016 17:00
uterák, žena, kúpeľňa Foto:
Starostlivosťou o seba trávime aj niekoľko hodín týždenne.
debata

Kým ženy v priemere strávia viac ako päť hodín týždenne v kúpeľni, aby sa skrášlili, u mužov je táto doba kratšia – pár minút nad tri hodiny týždenne.

Obe pohlavia sa však zhodli, že základným dôvodom, prečo sa o seba starajú, sa snaha cítiť sa dobre. Toto uviedlo ako hlavný dôvod až 60 percent všetkých opýtaných. Zhruba 44 percent sa stará o seba preto, aby urobili dobrý dojem na okolie a prekvapivo veľké číslo je aj počet ľudí, ktorí sa skrášľujú, aby šli ako príklad svojim deťom (40 percent). U respondentov mladších ako 30 rokov bol tretím najčastejším dôvodom skrášľovania sa snaha zapôsobiť na opačné pohlavie.

Čo sa týka národov, najlepšie sú na tom, čo sa starostlivosti týka, Taliani. Alebo ak chcete, najdlhšie. V priemere strávia totiž kúpaním, holením, obliekaním či úpravou vlasov a líčením až 5,6 hodiny týždenne. Po nich nasledujú Argentínčania a Američania. Na konci rebríčka sú Číňania s menej ako troma hodinami týždenne.

Online prieskum realizovala spoločnosť GfK medzi 27 tisíc respondetmi staršími ako 15 rokov v 22 krajinách. Do prieskumu boli zaradené nasledujúce krajiny: Argentína, Austrália, Belgicko, Brazília, Česká republika, Čína, Francúzsko, Holandsko, Hongkong, Japonsko, Južná Kórea, Kanada, Mexiko, Nemecko, Poľsko, Rusko, Španielsko, Švédsko, Taliansko, Turecko, USA a Veľká Británia.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #krása #starostlivosť #opatera #kúpanie

+ Rozdelíte si denné jedlo na viacero porcií, úspech sa rýchlo dostaví.
Očakávajte dobré správy ohľadom...

+ Zdravé stravovanie prinesie spokojnosť a lepšie zdravie.
Trpezlivosť a dôkladnosť vás dovedú k vytúženým cieľom....