Zelené-oranžové-červené druhy zeleniny, pretože obsahujú značné množstvo betakaroténu. Z neho si organizmus sám „vytvorí“ vitamín A. Ak ho telu budete dodávať v tejto podobe, nemusíte mať strach, že sa ním „predávkujete“.
Sója, špenát, špargľa, ovsené vločky, orechy – sú zvlášť bohaté na biotín, ktorý je hotovým „zázrakom“ nielen pre nechty, ale aj pre pokožku a vlasy. Zaraďte tieto potraviny do jedálnička vo vyššej miere a výsledok bude viditeľný už po niekoľkých týždňoch.
Mlieko a mliečne produkty sú klasickými zdrojmi vápnika. Ešte lepšími zdrojmi vápnika, vzhľadom na kalórie, je minerálna voda. Pri výbere minerálky si všimnite, koľko vápnika na 1 liter obsahuje. 150 mg vápnika na liter je tak akurát.
Mäso, šošovica, špenát – to sú najbohatšie zdroje železa. Ak železo pochádza zo živočíšnych zdrojov, pre telo je ľahšie spracovateľné. Ak uprednostňujete rastlinné zdroje, treba si pomôcť aj vitamínom C, ktorý vstrebávanie železa podporuje.