Výpredaje sú v plnom prúde. Ako v nich nakupovať? Čítajte!

Odštartovali už pred niekoľkými dňami - výpredaje. Tá pravá príležitosť pre všetkých módnych maniakov.

04.01.2016 12:00
Obchod, výpredaje Foto:
Ako nakupovať vo výpredajoch?
debata

Vo výpredaji je možné odevy či obuv a doplnky nakúpiť až so zľavami do 70 percent. Mnohé kúsky pritom dokážu svojím vzhľadom a funkčnosťou konkurovať novým kolekciám bez problémov. Aj preto je dobré zamyslieť sa nad tým, či nebude práve výpredaj tá správna príležitosť doplniť niečo do vášho šatníka.

Aj pri nákupoch vo výpredaji pritom platia určité nepísané pravidlá, ktoré vám pomôžu dostať sa k tým najzaujímavejším kúskom. Ako na to?

Kedy nakupovať

Od prvého ohlásenia výpredaja sa ceny môžu niekoľkokrát meniť. Záleží samozrejme na vás, po akom tovare pasie vaša duša – pravdou je, že najväčší výber a zásoby budú na začiatku výpredaja, no po pár týždňoch môže kabát, ktorý zlacnel o 30 percent zlacnieť o ďalších dvadsať.

Rozhodujte sa teda podľa potreby. Ak vo výpredaji nakupujete kus odevu či obuvi, ktorú chcete okamžite využívať a nosiť, zoberte si ho hneď ako na naň natrafíte. V prípade, že si nie ste istá, respektíve vám vnútorný hlas hovorí, že daný kúsok akútne nepotrebujete, počkajte. Ak sa vrátite o pár týždňov a bude na vás čakať, berte to ako „jasné znamenie“.

Čo sa týka dní, ideálne sú štvrtky alebo piatky – to sa obchody pripravujú pred víkendom na nový nápor a často je výber tovaru najbohatší – na pulty sa dostanú aj kúsky zo skladov. Navyše, v tieto dni zvyknú tiež niektoré postupne zľavňujúce značky preceňovať už zľavnený tovar.

Dobré tiež je vyraziť za nákupmi zľavneného tovaru hneď ráno a vraziť do obchodov tesne po ich otvorení.

Čo nakupovať

Na túto otázku si asi najlepšie odpoviete sama, ale vedzte, že dobré je siahať po kúskoch, ktoré budú využiteľné. Málokedy sa osvedčí nákup kabáta či snehúľ, ktoré vytiahnete až o rok. Ak si k odevu takpovediac „nevytvoríte vzťah“, po čase sa vám bude zdať nudný, budete ho považovať za nemoderný, alebo dokonca naň zabudnete. A kúpite si ďalší o pár mesiacov neskôr.

Naopak, je dobré siahať po nadčasových kusoch – či už ide o obuv ako lodičky, alebo tenisky, či odevy v podobe topov, košieľ, šiat či nohavíc.

Tiež nekupujte veci len preto, lebo sú zľavnené – takýto prístup sa nikdy neosvedčí. Zbytočne budete mať plnú skriňu alebo poličku s obuvou.

Reklamácia

Pred zaplatením si vždy overte pravidlá reklamovania tovaru. Väčšina obchodov žiada pri vrátení neporušený a nenosený odev, ideálne ešte s visačkami – peňazí sa však často nedočkáte, je tu možnosť výmeny za iný tovar.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #zľava #obuv #odevy #pravidlá #ako na to #výpredaj

+ Začínate mať problémy s dýchaním, potrebujete pravidelný pohyb.
Zvýšte pozornosť pri zverejňovaní osobných...

+ Prepracovanie a únavu nepodceňujte, radšej si do sýta oddýchnite.
Peniaze, ktoré vám ponúkajú si zaslúžite, načo...