Ako sa starať o vlasy, keď udrú prvé mrazy?

Vlasy necítia, nemajú nervové zakončenia, no ak chcete ich krásu a lesk udržať aj počas obdobia zimy, je vhodné starať sa o ne precíznejšie ako ich len zabaliť do čiapky.

29.11.2015 14:00
vlasy, zima, žena Foto:
Vlasom sa venujte aj v zime, potrebujú špeciálnu starostlivosť.
debata

Vlasy v zime trpia

Zima je po lete hneď druhým najzáťažovejším obdobím roka pre naše vlasy. Trpia striedaním zimy a tepla, nedostatkom vlhkosti a preto sa viac lámu, sú suché a rozstrapkané končeky si spod čiapky vytiahla už azda každá žena. Ďalším mínusom je menší príjem vitamínov, nakoľko zima nehýri čerstvou zeleninou ani ovocím. Pritom vlasy sú na výživu dosť náročné.

Vlasy hydratujte

Suchý vzduch v miestnostiach nevysúša len pleť, ale aj vlasy. Preto je vhodné im dopriať dostatok vody pri zmývaní a pomáha nie horúca, ale vlažná voda. Určite sa neoplatí skúšať vlasy ešte aj fénovaním. Zmývanie tiež netreba preháňať, stačí dvakrát do týždňa.

Pozor na čiapky

Pod čiapkami sa vlasy mastia, je im teplo, lámu sa a hrozí vypadávanie. Veľkým nepriateľom je aj statická elektrina, ktorá medzi vlasmi vzniká. Znehodnocuje lesk aj pevnosť vlasu. Preto je fajn zainvestovať do regeneračných produktov s antistatickým účinkom. Pomôžu vlasom prekonať to najťažšie obdobie pod zimnou čiapkou.

Zabudnite na gély

Ak sa chystáte v zime spraviť si sexi účes, určite nie pomocou gélu. Obsahuje viac vody a tým by mohol zamrznúť a vlasy definitívne zdevastovať.

Vitamínová kúra

Na vlasy netreba zabudnúť ani pri rozdávaní podielu vitamínov. Oslabené telo prirodzene nedokáže dať vlasom toľko výživy ako v lete. Preto je vhodné počas zimy dodať im aspoň tie základné prvky pre svieži vzhľad. Doprajte si vitamín A, celé spektrum vitamínov B, vitamín C, aj E. Hodiť sa môže aj zinok, vápnik a horčík.

Skúste harmanček

Počas zimy je nenahraditeľným pomocníkom. Umyte si vlasy odvarom z harmančeka a uvidíte skvelé výsledky už po pár týždňoch. Stratený lesk sa vráti. Blondínkam dokonca prirodzene vráti svieži zlatistý vzhľad, pre brunetky je ešte vhodnejší odvar zo žihľavy. Tieto dve bylinky zaručia, že aj počas zimy bude váš účes závideniahodný.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #vlasy #starostlivosť #zima #vlasová kozmetika

+ Pravidelná hydratácia je základom šťastia a zdravia.
Ak niečo robíte, nezabudnite si svoju prácu aj uložiť....

+ Neskoro večer na jedlo zabudnite, zaťažujete tak svoje telo.
Pokúste si nejaké peniaze odložiť, neskôr ich ešte...