Zimná výbava: 33 čižiem sezóny, s ktorými budete hviezda ulice

Už tradične je tu obdobie, keď lodičky či poltopánky nahradia čižmy. Vytiahnite tie minuloročné, alebo sa chystáte na nákup nových?

09.11.2015 07:00
čižmy - sezóna zima 2015 Foto:
Vybrať si správne čižmy na zimu je dôležité. Okrem trendovosti by nemala chýbať aj funkčnosť. Model na snímke predáva Primark.
debata (2)

Dobrá správa znie, že základné trendy sa ťahajú zo sezóny na sezónu. Popri čiernej klasike sa objavuje hnedá či telová, pribudla sivá, alebo farby koňaku, whisky a ťavej srsti. Jazdecké modely čižiem patria medzi osvedčenú klasiku, či už ide o plochú podrážku, alebo variantu s vyšším podpätkom.

A potom sú tu, samozrejme, čižmy, ktoré majú pritiahnuť pozornosť. Farebné, výrazné, vzorované, často ozdobené retiazkami, prackami alebo strapcami. Z každého druhu sme pre vás pár našli. Veríme, že vás inšpirujeme. Nech sa páči…

Koňak či whisky?

zväčšiť Popri hnedej klasike sa čoraz viac do obuvi... Foto: archív značiek, koláž: Zdeno Gáfrik
čižmy - sezóna zima 2015 Popri hnedej klasike sa čoraz viac do obuvi dostáva odtieň whisky, koňakovej a ťavej srsti.

Pracky a remene

zväčšiť Pracky a remienky sú jedným z najčastejších... Foto: archív značiek, koláž: Zdeno Gáfrik
čižmy - sezóna zima 2015 Pracky a remienky sú jedným z najčastejších zdobných motívov na zimnej obuvi. Dodávajú jej rebelský, jemne rockový a punkový nádych či motorkársky charakter. Dajú sa však nosiť aj elegantným spôsobom.

Zverina a vzory

zväčšiť Vzorované modely čižiem patria medzi... Foto: archív značiek, koláž: Zdeno Gáfrik
čižmy - sezóna zima 2015 Vzorované modely čižiem patria medzi extravagantnejšie a výrazné kúsky - či už je reč o zvieracích potlačiach, alebo napríklad patchworkovom spájaní kožených panelov či brokátových vzoroch. Podobné čižmy však budú rozhodne kľúčovým kúskom vášho šatníka.

Sivé tóny

zväčšiť Sivá farba patrí medzi trendové a niekedy sa s... Foto: archív značiek, koláž: Zdeno Gáfrik
čižmy - sezóna zima 2015 Sivá farba patrí medzi trendové a niekedy sa s ňou kombinuje omnoho ľahšie ako s výraznou a ťažkou čiernou. Svetlé odtiene sivej vyzerajú skvelo napríklad s denimom rozličných farieb, ale tiež ako doplnok hnedých či vínových tónov, ktoré sú v zime také obľúbené.

Vínová aj marsala

zväčšiť Vínové tóny či odtiene marsaly - čižmy s nimi... Foto: archív značiek, koláž: Zdeno Gáfrik
čižmy - sezóna zima 2015 Vínové tóny či odtiene marsaly - čižmy s nimi nadobúdajú novší a trendovejší charakter. V ponuke sú kožené, z hladkej, matnej či lesklej kože, ale tiež brúsená koža a semiš. Pre chladnú zimu bez vlhka a snehu sú určené modely zo zamatu či brokátu.

Strapce

zväčšiť Strapce sa v sezóne jeseň-zima 2015 objavili... Foto: archív značiek, koláž: Zdeno Gáfrik
čižmy - sezóna zima 2015 Strapce sa v sezóne jeseň-zima 2015 objavili takmer všade. A obuv nie je výnimkou. Pri čižmách sú strapce zdobným prvkom, našívané v pruhoch, okolo celého členku či lýtka, prípadne ako zdobný detail na ukončení zipsu. Strapce sa najčastejšie kombinujú so semišovým materiálom, brúsenou kožou.

Nad kolená

zväčšiť Vysoké čižmy nad kolená patria medzi mimoriadne... Foto: archív značiek, koláž: Zdeno Gáfrik
čižmy - sezóna zima 2015 Vysoké čižmy nad kolená patria medzi mimoriadne trendové modely zimnej obuvi. Uvedomte si však, že viac svedčia ženám s vyššou a štíhlejšou postavou, ktorú opticky ešte predĺžia. Ak sa pridá podpätok, výsledok je veľmi štíhla a príťažlivá silueta.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #trend #čižmy #zima 2015 #čo sa nosí

+ Alkoholom si sami ničíte svoje telo a zdravie, popremýšľajte nad tým.
Konštruktívna spätná väzba vedie k...

+ Neskoro večer na jedlo zabudnite, zaťažujete tak svoje telo.
Pokúste si nejaké peniaze odložiť, neskôr ich ešte...