Diamantová výstava: Korunu najkrajšej ženy sveta uvidíte v Bratislave

Krásne ženy a krásne šperky idú dokopy. A pri tých najkrajších ženách, teda držiteľkách titulu Miss, neexistujú výnimky.

06.11.2015 12:00
debata
Miss Universe Paulina Vega s korunkou, ktorá... Foto: DIC
Miss Universe Paulina Vega Miss Universe Paulina Vega s korunkou, ktorá vznikla pod rukami českých majstrov.

Jedným z najvzácnejších klenotov pre kráľovné krásy je korunku, ktorú zväčša vyrábajú na mieru renomované šperkárske ateliéry a firmy. Veľkým úspechom sa môže pýšiť česká Diamond International Corporation (DIC), ktorej korunky mali na hlave víťazky súťaží Miss Universe, Miss USA aj Miss USA Teen.

Už v týchto dňoch si jednu z koruniek, ozdobu hlavy víťazky Miss Universe Pauliny Vega, môžu pozrieť aj nadšenci luxusu, šperkárstva a remeselnej šikovnosti v Bratislave. V priestoroch showroomu DIC prebieha až 14. novembera výstava diamantových šperkov, investičných diamantov a drahých kameňov či hodiniek.

Výroba korunky Miss Universe, ktorá je teraz súčasťou Diamantovej výstavy, trvala celé 4 mesiace a team pracovníkov strávil nad jej vznikom neuveriteľných 3 000 hodín. K jej výrobe bolo použitých 220 gramov zlata a je osadená 311 diamantmi, 198 zafírmi, 33 krištáľmi a piatimi topásmi. Jej hodnota sa odhaduje na 300 000 amerických dolárov.

Historicky prvá česká korunka Miss Universe ozdobila v januári tohto roka hlavu novej kráľovny krásy, dvadsaťdvaročnej Paulíny Vegy. Kráska z Kolumbie bude rok po svojom víťazstve kraľovať v New Yorku, ktorý bol aj inšpiráciou pri výrobe šperku.

debata chyba
Viac na túto tému: #krása #šperky #výstava #diamant #korunka

+ Začínate mať problémy s dýchaním, potrebujete pravidelný pohyb.
Zvýšte pozornosť pri zverejňovaní osobných...

+ Rozdelíte si denné jedlo na viacero porcií, úspech sa rýchlo dostaví.
Očakávajte dobré správy ohľadom...