Mikloško ponúkol novú kolekciu. Oslávil čiernu farbu aj ženský sexepíl

Nie je to prvýkrát, čo dizajnér Fero Mikloško pracoval s čiernou farbou. Ako absolútna dominanta sa však presadila v jeho aktuálnej kolekcii odevov na jeseň a zimu 2015.

22.10.2015 17:00
debata (1)
Model z kolekcie Miklosko Fashion Design -... Foto: Jarka Črepová
Model z kolekcie Miklosko Fashion Design - sezóna: jeseň-zima 2015. Model z kolekcie Miklosko Fashion Design - sezóna: jeseň-zima 2015.

Práca s čiernou farbou pod Mikloškovými rukami nadobudla jasné znaky jeho typickej estetiky. A zároveň pôsobila sviežo, originálne. Známy slovenský tvorca, ktorý svoju novú kolekciu uviedol v legendárnom bratislavskom V-klube, síce ponúkol aj pár kúskov pre verné zákazníčky. Tentoraz sa však siluety 50-tych a 60-tych rokov, s ktorými s obľubou pracuje, posunuli ďalej.

Modelka v kreácii z prehliadky kolekcie...
Modelka Viera Schottertová v kreácii z...
+19Modelka v kreácii z prehliadky kolekcie...

Inšpirácia zmyselnosťou a uvoľnenosťou prelomu 70-tych a 80-tych rokov sa pretavila do sieťovaných trblietavých ponč, šiat s reliéfnymi výšivkami na živôtiku či hrudi, transparentných nohavíc či sukní. Ako sám návrhár uviedol, inšpiráciou mu boli mnohé seriálové a televízne hrdinky z tých čias. Kombinácia luxusu a ženského sexepílu bola umocnená ešte sprievodnou skladbou zo seriálu Dallas.

Novodobé Sue Ellen však môžu byť spokojné. Mikloško totiž pripravil pre ne skutočne príťažlivú a veľmi nositeľnú kolekciu odevov. Čierna farba vďaka dezénom, vzorom či zatkávaným metalickým nitiam nadobudla novú dimenziu. Umocňovali ju aj materiály ako zamat, lurex alebo organza či dišes a kožušiny, s ktorými Mikloško pracuje neustále. Podporené tiež efektnými a výraznými doplnkami v lakovaných verziách.

Modelka v kreácii z prehliadky kolekcie... Foto: Jarka Črepová
Miklosko Fashion Design - jeseň-zima 2015 Modelka v kreácii z prehliadky kolekcie Jeseň-Zima 2015 od Miklosko Fashion Design.

„Aj keď som dlhšie obdobie čiernu vnímal ako okrajovú, dnes viem, že dokáže pôsobiť veľmi živo a optimisticky vďaka zaujímavej štruktúre látky, prepracovanému strihu, alebo efektne použitým aplikáciám,“ komentoval osobne. A skutočne sa jeho slová potvrdili priamo na šatách.

Prehliadku z kolekcie spoločne s ukážkami z lookbooku si pozrite vyššie.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #oslava #Fero Mikloško #čierna #dišes #Miklosko Fashion Design #jeseň-zima 2015 #70-te roky

+ Vyvážená strava prinesie viac energie a pocit šťastia.
Dokumenty nepodpisujte hneď, potrebné je čítanie, inak...

+ Vyrovnaný jedálniček je kľúčom k dlhodobému šťastiu.
Nakupujete nadbytočne veľa potravín potom končí v...