Päť tipov, ako si čo najdlhšie udržať letné opálenie

Bronzová opálená pokožka nám pripomína leto. Mnoho žien sa práve s ňou cíti atraktívnejšie. Ako si však udržať opálenie čo najdlhšie?

14.09.2015 09:00
opálenie - pitný režim Foto:
Na udržanie opálenia je dôležité, aby naše telo bolo hydratované. Zvnútra aj zvonku.
debata (1)

S príchodom chladnejších dní sa už opaľovanie rozhodne nejaví ako cesta. A solárium vám rozhodne neodporúčame. Radšej skúste predĺžiť svoj bronz o pár týždňov. Pomôcť by mohlo aj nasledovné!

1. Hydratácia

Pokožku musíte hydratovať. Suchá koža sa začína skôr šúpať a bronzová pokožka je minulosťou za pár dní. Preto je dobré po sprchovaní či kúpaní udržiavať kožu hydratovanú a vyživenú. Ideálne sú telové krémy, prípadne oleje. Aplikujte ich hneď po očiste.

2. Vlažná sprcha

Vyhnite sa príliš teplej vode v sprche či vani, pretože aj tie sú cestou k dehydratácii pokožky. Dôležité je tiež vybrať si správny prípravok. Namiesto mydlových gélov bude lepšie, ak skúsite prípravky s obsahom olejových častíc, prípadne krémové hydratačné emulzie.

3. Pitný režim

Piť sa neoplatí len v lete, ale celoročne. A pri potrebe udržať si opálenie sa tiež pitný režim javí ako jedna z ciest. Reč je opäť o dôslednom hydratovaní organizmu.

4. Beta karotén

Väčšina z nás ho užíva pred dovolenkou. Vtedy sa telo lepšie prispôsobí slnku a aj opálenie býva krajšie. Tento doplnok výživy však nemusíte vysadiť ani po dovolenke, pretože opálenie a bronzový vzhľad predĺži. Okrem tabliet siahnite aj po potravinách s vyšším obsahom beta karoténu – napríklad mrkva, karotka, sladké zemiaky, vybrané druhy jabĺk, tekvica, paprika, paradajka či mango.

5. Prvá pomoc v tube

Ako pomocník sa ukáže aj bronzer či samoopaľovací sprej, ktorý dokáže opálenie predĺžiť. Navyše sa nemusíte toľko obávať neprirodzených fľakov, pokiaľ už máte na koži vytvorený „farebný“ základ. Bronzer odtieň už len dotónuje.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #voda #pokožka #opálenie #hydratácia #predĺženie

+ Vyvážená strava prinesie viac energie a pocit šťastia.
Dokumenty nepodpisujte hneď, potrebné je čítanie, inak...

+ Pravidelne regenerovať svoje sily je správne, inak padnete únavou.
Podnikanie bude smerovať dopredu a vy budete...