Pot, červeň či žilky - ako zvládnuť dokonalý vzhľad po cvičení?!

Ženy sa vždy snažia o to, aby ich vzhľad bol dokonalý. A to čo najdlhšie. Ale hoci sa im to darí počas pracovného dňa, zvládnuť túto úlohu po cvičení nie je vôbec jednoduché.

11.09.2015 09:00
Náročný tréning sa podpíše na tom, v akom stave... Foto:
Náročný tréning sa podpíše na tom, v akom stave máme pleť či vlasy.
debata

Keď absolvujete hodinku kvalitného kondičného tréningu, na vašej tvári či vlasoch sa to razom prejaví. Pot (vlasy bez objemu), cirkulácia krvi v pokožke (červeň v tvári), či zvýšená intenzita dýchania a tepu (vystúpené žilky či nedokonalosti) – to všetko so sebou prináša intenzívny tréning. Vyjsť potom z posilňovne a vyzerať bez chybičky naozaj nebýva jednoduché.

zväčšiť Výbava na starostlivosť po cvičení. Foto: SHUTTERSTOCK
Výbava na starostlivosť po cvičení. Výbava na starostlivosť po cvičení.

Paradoxne, prvá pomoc sa ponúka v tom, že svoje líčenie odstránite ešte pred cvičením. Pokožka totiž potrebuje dýchať a pri kombinácii pot, horúci či studený vzduch a otvorené póry je po cvičení v oveľa väčšej nepohode, ako keď cvičíte odlíčená. Pokožka nezaťažená líčidlami počas cvičenia sa vám odvďačí rýchlejším návratom do pôvodného pokojného stavu.

K nemu však treba tiež trochu dopomôcť. Viacero odborníkov hovorí o tom, že po náročnom tréningu je dôležité pokožku kvalitne vyčistiť. Je už len na vás, či následne podstúpite celú procedúru nanášania krému, séra či mejkapu. Ak cvičievate ráno, asi je to prirodzená cesta. Ale je to celkom pochopiteľné aj vtedy, ak odchádzate z posilňovne či jogy podvečer, no chcete sa cítiť príťažlivo a udržiavane.

Po čistení a cvičení sú ideálne upokojujúce prípravky, prípadne prípravky na citlivú pleť. Začervenanie dokážu eliminovať špecifikované produkty.

Čo sa týka vlasov, tam mnohé dámy nariekajú, že dostať ich do ukážkového stavu nie je po cvičení možné. Ideálnou alternatívou, ak sa ponáhľate (čo býva asi väčšinou), je suchý šampón. Je to rýchla cesta k tomu, aby ste kadere zbavili prebytočného mazu a dodali im nový, objemnejší vzhľad. Prípadne potom vlasy klasicky umyte a vysušte. Voľte účesy, pri ktorých nepotrebujete žehličku či kulmu. Oplatia sa skôr hladké sčesané pramene, copy, klasické či falošné, alebo na temen, prípadne kefou prečesané a definované vlny po stranách.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #vlasy #cvičenie #starostlivosť #líčenie #vzhľad

+ Aktívny životný štýl a správna strava vám pridajú energiu.
Zmeňte postoj k práci, v opačnom prípade to za chvíľu...

+ Nezabúdajte na starostlivosť o svoje telo, práve teraz to potrebuje.
Pracovné úspechy budú odrazom vašej tvrdej...