Pripravte sa na prechod z leta do jesene: Máme 25 kabátov a búnd!

Máte pocit, že na to ešte netreba myslieť? Leto sa nekončí a kabáty prídu k slovu až o pár týždňov? A možno je lepšie byť pripravená.

19.08.2015 07:00
debata
Motorkárske bundičky sa dajú nosiť doslova celý... Foto: Mohito
Motorkárske bundičky sa dajú nosiť doslova celý rok. Motorkárske bundičky sa dajú nosiť doslova celý rok.

Obdobie nasledujúcich týždňov totiž už ohlasuje príchod chladnejších rán a nocí. Samozrejme, nebudete ešte potrebovať hrubý vlnený kabát ako v treskúcej zime, ale mať k dispozícii nejaký kus odevu na prechodné obdobie sa vyplatí. Stane sa totiž štýlovou súčasťou vašej garderóby a zároveň bude komfortný aj počas prvých týždňov jesene, keď už nebude možné vyraziť si do práce či na večeru len v tričku a tenkom svetríku.

Vybrali sme pre vás 25 rozličných tipov zvrchníkov – od zavinovacích kabátov, cez motorkárske bundičky až po plédy. Nech sa páči, inšpirujte sa s nami!

Dvojradové odľahčené

zväčšiť Dajú sa nosiť ako zvrchná časť odevu, ale aj... Foto: archív značiek, koláž: Zdeno Gáfrik
Kabáty na úvod jesene - trend - tipy - prechodné Dajú sa nosiť ako zvrchná časť odevu, ale aj súčasť dennej garderóby. Predĺžené odľahčené kabáty, často pripomínajúce saká sú obľúbené v podobe s dvojradovým zapínaním. Popri neutrálnych a tmavších tónoch sa nemusíte vyhýbať ani svetlým a pastelovým verziám. Na obdobie babieho leta budú ako stvrrené.

Motorkárske bundy

zväčšiť Motorkárske bundičky sú v kurze neustále - ide... Foto: archív značiek, koláž: Zdeno Gáfrik
Kabáty na úvod jesene - trend - tipy - prechodné Motorkárske bundičky sú v kurze neustále - ide len o to, akú variáciu si vyberiete. V prechodnom období medzi letom a jeseňou sú vhodnejšie bundy z odľahčených materiálov - džerzej, neoprén či ľahší tvíd. Samozrejme, koža sa nezunuje nikdy. Voliť môžete napríklad sýtejšie a výraznejšie odtiene vínovej alebo atramentovomodrej. V kurze sú aj zdobné detaily v podobe výšiviek či kontrastnej farebnej podšívky.

Zavinovacie

zväčšiť Zips ani gombíky nie sú nutné, v kurze je totiž...
Kabáty na úvod jesene - trend - tipy - prechodné Zips ani gombíky nie sú nutné, v kurze je totiž zavinovanie. Nutné sú, samozrejme, opasky, ktoré prepášu pohodlné kabáty z ľahkých látok (ale napríklad aj neoprénové kusy). Efekt je veľmi elegantný a dodáva nositeľkám šmrnc a štýl.

Trenčkoty

zväčšiť Trenčkoty vždy patrili medzi kabáty, ktoré sú... Foto: archív značiek, koláž: Zdeno Gáfrik
Kabáty na úvod jesene - trend - tipy - prechodné Trenčkoty vždy patrili medzi kabáty, ktoré sú vhodné do daždivého počasia a zároveň ich možno nosiť niekoľko mesiacov v roku, pretože nezvyknú byť vyrábané z hrubých a prilíš teplých materiálov. Trenčkot na túto jeseň môžete inovovať tak, že budete hľadať zaujímavú potlač, prípadne inováciu strihu. Namiesto klasickej, tak trochu "prísnej" britskej podoby, môžete voliť padavé a ľahké trenčkoty.

Bomberové bundy

zväčšiť Bomberové bundičky tiež patria medzi obľúbené...
Kabáty na úvod jesene - trend - tipy - prechodné Bomberové bundičky tiež patria medzi obľúbené súčasť dámskej garderóby už nejaký ten rok. Oceňuje ich a s originalitou kombinuje najmä mladšia generácia žien. Táto sezóna hlási návrat sýtej modrej či zelenej, ale nebudú chýbať ani potlače, alebo luxusne pôsobiace zdobenie flitrami či čipkou. Kombinujú sa skvelo s denimom, úzkymi džínsami, no neurobíte prešľap ani vtedy, ak ich doplníte k širokej sukni a teniskám.

Etno „prehozy“

zväčšiť Voľný strih, skrátené, často trojštvrťové alebo... Foto: archív značiek, koláž: Zdeno Gáfrik
Kabáty na úvod jesene - trend - tipy - prechodné Voľný strih, skrátené, často trojštvrťové alebo len polovičné rukávy, bez zapínania - zvrchníky s etnickými motívmi patria medzi žiadané a trendové kúsky. Hrubšie zahrejú už aj počas chladnejších večerov a rán, ale pritom nejde o žiadne mimoriadne hrubé kusy odevu, ktoré by vám v septembri či októbri prekážali. Dobre sa kombinujú s ležérnejšou časťou garderóby, ale tiež doplnia monochromatický elegantný outfit.

Plédy

zväčšiť Plédy so strapcami sa opäť dostávajú k slovu....
Kabáty na úvod jesene - trend - tipy - prechodné Plédy so strapcami sa opäť dostávajú k slovu. Ak netúžite po klasickom kabáte, vyberte si práve tieto príjemné a komfortné "deky", do ktorých sa môžete každé ráno pred odchodom zabaliť. Sú vhodné do prechodného počasia, no zároveň nie príliš hrubé a prehrievajúce.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #motorkárska bunda #kabát #jeseň 2015 #prechodné obdobie #zvrchník #zavinovacie #trenčkot #bomber

+ Začínate mať problémy s dýchaním, potrebujete pravidelný pohyb.
Zvýšte pozornosť pri zverejňovaní osobných...

+ Prepracovanie a únavu nepodceňujte, radšej si do sýta oddýchnite.
Peniaze, ktoré vám ponúkajú si zaslúžite, načo...