Chcete byť pekná? Týchto zlozvykov sa zbavte!

Nikto netúži po vráskach, prebudiť sa s "potlačenou" tvárou, jednoducho nechtiac zostarnúť. Tu sú tipy.

20.07.2015 15:00
sprcha Foto:
Dlhá a príliš horúca sprcha nerobí pleti dobre.
debata

Ak sa o svoju pokožku budete denne starať, bude vždy pekná. Ak však denne robíme veci, ktoré naša pokožka vôbec nezbožňuje (práve naopak), reakcia na seba nenechá dlho čakať. Vrásky, vyrážky, suché lupiny… Mali by byť vztýčeným ukazovákom!

Tu je zopár zlozvykov, ktorým by sme mali dať raz a navždy zbohom.

Špinavá tvár?

Áno, aj s takou sa dá zaspať a mnohé ženy s ňou aj zaspávajú. Neprekonateľná únava, telka, gauč… Prebudenie až niekedy nadránom, keď oči štípu a na vankúši sú mapy od makeupu. V posteli a predovšetkým na vankúši zbierame všetky baktérie a nečistoty, s ktorými sa do postele ukladáme. Posteľná bielizeň by sa mala aj z tohto titulu meniť raz za dva týždne a odlíčenie pred spaním by malo byť samozrejmosťou.

Krátka vlažná sprcha

Telo a pokožku poteší! Pretože príliš dlhá a horúca sprcha našej pleti neprospieva. Horúca voda ničí ochranný plášť pokožky, čo spôsobuje, že zárodky a baktérie sa môžu do nášho tela ľahko dostať. Raz denne sa osprchovať vlažnou vodou je pre pleť, ktorá je normálna, dobré. No ešte lepšia voľba je striedavá sprcha – zabezpečí lepšiu cirkuláciu krvi.

Holenie s penou!

Pri holení nešetrite holiacu penu a už vôbec si nohy nehoľte, ak ju doma nemáte. Hydratuje totiž pokožku, čo zúfalo potrebuje. Krém na holenie navyše zaistí jemnú a vláčnu pokožku. Mydlo ako alternatívu určite nepoužívajte, upcháva póry.

Vráskavý spánok

Kto by chcel byť po prebudení “pokrčený” a zvráskavený? Nikto. Možno mnohých nepotešíme, ale pleť (ani dekolt) sa nepotešia spánku na bruchu, ale ani na boku. Ideálna poloha na spanie je na chrbte. Kto je tvrdohlavý a na chrbte sa naučiť spať nedokáže, nech si radšej zakúpi anti-agingový vankúš.

Elixír krásy? Voda!

Pite viac vody, počúvame zo všetkých strán. Aj v tomto prípade máme na mysli vodu z vodovodu, nesladenú, neochutenú. Postará sa o to, aby sme ostali zdraví a naša koža bola dostatočne vlhká.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #voda #spánok #pokožka #holenie #zlozvyk #striedavá sprcha

+ Sny sa vám môžu splniť, len musíte tomuto stavu pomôcť aj vy sama.
Networking je dôležitý, nové kontakty otvoria...

+ Dávajte si pozor na svoju váhu, nehýbete sa a hmotnosť rastie.
Pripravte sa na povýšenie alebo zmenu, ktorá...