Na zubatej nôžke! 20 tipov na sandále leta 2015, trendové i pohodlné

Výber sandálov v ponuke slovenských kamenný obchodov, ale aj online portálov, ktoré sú už osvedčené aj slovenskými ženami, je nesmierne pestrý.

21.05.2015 07:00
debata
Aké sandále sa nosia toto leto? Foto: Humanic
Aké sandále sa nosia toto leto? Aké sandále sa nosia toto leto?

Po včerajšom trende s gladiátorskými sandálmi sme sa aj preto zamerali opäť na jeden výrazný trendový kúsok – sandále na výraznej zúbkovanej (alebo ak chcete „traktorkovej“) podrážke.

Popularita letnej obuvi, ktorá akoby citovala ortopedické modely doposiaľ dostupné skôr v špecializovaných obchodoch, sa v aktuálnej sezóne objavuje v plnej sile. A mať zbytočné obavy, že podobné sandále nebudú vyzerať na vašich nôžkach pôvabne, netreba.

Pestrý výber totiž zaručuje aj pestré možnosti na voľbu toho správneho modelu. Pre dámy, ktorým vyslovene lahodí estetika ortopedických modelov, sú tu modely v základnej farebnosti – čierna alebo biela nikdy nesklamú. Hnedé a telové tóny budú naopak neutrálnejšie a zároveň aj ľahšie kombinovateľné. Ak si vyberiete tie s kontrastnou bielou podrážkou, dojem bude športovejší, pri jednofarebnej topánke jemnejší a ženskejší.

Intenzitu dojmu tejto, na prvý pohľad ťažšej obuvi, môžete stupňovať alebo znižovať aj podľa hrúbky remienkov či zdobenia. Ženskejšie sú modely s flitrami a trblietavými kamienkami, prípadne s krištáľmi.

S čím ich nosiť:
Sandále na zúbkovanej podrážke môžete kombinovať naozaj rôzne. Skvelo budú vyzerať na ležérny spôsob s džínsovými šortkami či minišatami. Ak máte pocit, že nohy sú vašou slabšou partiou, nebojte sa podobné modely nosiť aj s dlhšími, momentálne veľmi populárnymi sukňami pod kolená či do polovice lýtok. Platí to aj pre hitové kuloty – široké trojštvrťové nohavice. Zaujímavý kontrast vznikne, ak modely takýchto sandál skombinujete s veľmi ženskými letnými šatami – či už na ramienka, alebo s naberanými rukávikmi.

Tmavé

zväčšiť Čierna farba je klasika - ľahko kombinovateľná,... Foto: archív značiek, koláž: Zdeno Gáfrik
sandále - trend - zúbkovaná podrážka - leto 2015 Čierna farba je klasika - ľahko kombinovateľná, raz elegantná, inokedy športovejšia. Drobné detaily ako kovové cvoky, alebo zvieracia potlač ju osviežia.

Svetlé a pastelové

zväčšiť Biela alebo ružová, pastely aj trblietavé... Foto: archív značiek, koláž: Zdeno Gáfrik
sandále - trend - zúbkovaná podrážka - leto 2015 Biela alebo ružová, pastely aj trblietavé odlesky - práve takáto farebnosť dodáva sandálkam s ortopedickým vzhľadom nežnejší a ženskejší vzhľad.

Hnedé a telové tóny

zväčšiť Hnedé, telové či jemne zlatisté a trblietavé... Foto: archív značiek, koláž: Zdeno Gáfrik
sandále - trend - zúbkovaná podrážka - leto 2015 Hnedé, telové či jemne zlatisté a trblietavé tóny vo farebnosti vyznievajú najneutrálnejšie aj najjemnejšie. Nohu odľahčujú a dodávajú ženskejší dojem. Kombinovať ich budete celkom jednoducho a ten pocit komfortu...

Zdobené

zväčšiť Podobné kúsky nájdu ohlas asi u najpočetnejšej... Foto: archív značiek, koláž: Zdeno Gáfrik
sandále - trend - zúbkovaná podrážka - leto 2015 Podobné kúsky nájdu ohlas asi u najpočetnejšej skupiny žien. Zdobenie flitrami, výšivkami, dezén farebnej kože alebo drobné nity a flitre urobia aj z jednoduchých sandál zaujímavý kúsok do šatníka na toto leto.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #koza #trend #flitre #sandále #leto 2015 #zúbkovaná podrážka #čierne

+ Začínate mať problémy s dýchaním, potrebujete pravidelný pohyb.
Zvýšte pozornosť pri zverejňovaní osobných...

+ Malé zmeny v jedálničku vás nabijú pozitívnou energiou.
Pomoc pri rozhodovaní ohľadom financií nenechávajte na...