Týchto päť skrášľovacích produktov majte len pre seba!

Máte pokušenie kamarátke požičať čokoľvek a ak je fakt tá najlepšia, aj jej zniesť pomaly modré z neba? Tak to všetko, okrem týchto líčidiel môžete. Prečo nie? Čítajte.

20.05.2015 17:00
make-up, líčenie, štetec, líčka Foto:
Ilustračné foto.
debata

Krém

Najhoršie, čo sa môže stať, keď si do vášho krému kamarátka zaborí prst s cieľom nakrémovať svoju tvár, môže byť infekcia a vyrážky – na vašej tvári. Pretože baktérie milujú vlhké a tmavé prostredie. Zakaždým, keď si v tégliku omočíte prst a nakrémujete si ním následne tvár, prenesiete baktérie na svoju pleť… Riskujete, predovšetkým pri očných krémoch, závažnú infekciu ako je zápal spojiviek.

Žiletka

Riskujete infekciu so stafylokokom a tiež hepatitídu. Aj keď si žiletku poriadne umyjete pod tečúcou vodou, zvyšky krvi alebo tekutiny sa môžu na nej napriek tomu držať. Cez drobné škrabance sa môžu baktérie a vírusy dostať do krvného obehu a spôsobiť infekciu. V tom najhoršom prípade, ktorý je však veľmi nepravdepodobný, môžeme dokonca hovoriť o víruse HIV.

Rúž

Koledujete si o herpes. Epidermálna vrstva kože pier je obzvlášť náchylná na infekcie ako je herpes či zima. S požičaným rúžom či balzamom si transportujete baktérie priamo.

Čistiaca kefka na tvár

Môžete dostať kožnú infekciu. Baktérie sa živia kožnými bunkami a mazom. S kefkou si odstraňujete všetkých „hostiteľov“ tváre, čo hovorí za všetko. Aj keď ju používate len vy (čo by malo byť samozrejmosťou), vymieňať by ste ju mali raz za tri týždne.

Štetec na make-up

A opäť: Hrozí vám kožná infekcia, ak sa oň občas podelíte. Štetec na make-up je skutočným domovom baktérií. Po prvé sú čistené len zriedka a baktérie sa im potešia – vystačia si s kožným mazom alebo pleťovými bunkami a okrem toho sa štetec často nachádza vo vlhkom prostredí ako je napríklad kúpeľňa. Prostredie pre baktérie ako vyšité.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #hepatitída #rúž #baktérie #infekčné choroby #make-up #zápal spojiviek #žiletka

+ Rozdelíte si denné jedlo na viacero porcií, úspech sa rýchlo dostaví.
Očakávajte dobré správy ohľadom...

+ Zdravé stravovanie prinesie spokojnosť a lepšie zdravie.
Trpezlivosť a dôkladnosť vás dovedú k vytúženým cieľom....