Med sa neoplatí len konzumovať!

Včely už veselo po rozkvitnutých stromoch a lúkach zberajú peľ, aby vyrobili nielen pochúťku, ale zázračný nástroj prírodnej kozmetiky.

17.05.2015 14:00
med, prírodná kozmetika, pleť Foto:
Pleťová maska z medu je lepšia ako drahé kozmetické preparáty.
debata

Med je chutný a zdravý, ale dávať ho iba na chlieb je tak trochu mrhaním jeho širokospektrálnych možností.

Na hydratáciu

Med je čarovný v tom, že odoberá zo vzduchu vodu a uzamkne ju vo vrstvách pokožky, kde to najviac potrebujete. Pleťová maska z medu po pôsobení 15 – 20 minút je lepšia ako drahé kozmetické preparáty na chemickej báze. Stačí aplikovať raz týždenne.

Proti akné

Má antiseptický účinok, preto hojí zápalové procesy. Okrem toho likviduje baktérie na pokožke a má schopnosť vyplavovať nečistotu z pórov. Vďaka nákladu antioxidantov, enzýmov a živín dodáva pokožke zásobu na rýchlu regeneráciu.

Na vlasy

Nie je to príjemné, ale vysoko účinné. Masáž hlavy pomocou medu posilňuje prirodzený lesk vlasov a podporuje zdravie vlasových folikulov. Vlasy získajú nádych zdravia a budú aj menej padať. Aplikujte med aspoň na 20 minút a potom poriadne opláchnite. Med dokonca vlasy prirodzene zosvetľuje.

Proti vráskam

Hľadáte najúčinnejší anti-aging krém? Je na vašom kuchynskom stole. Aplikáciou na pokožku med priamo atakuje voľné radikály, ktoré stoja za starnutím pokožky a stratou jej pružnosti. Je spoľahlivý a pri zohľadnení ceny a množstva aj najlacnejší prípravok proti vráskam.

Po holení

Robia sa vám po holení nôh, alebo ohanbia nepríjemné zapálené a svrbiace vyrážky? Aplikujte po holení na rizikové miesta náter z medu a nechajte desať minúť pôsobiť. Niet lepšieho krému po holení. Už žiadne svrbenie a vyrážky.

Pevnejšie nechty – jemnejšia pokožka

Med je multifunkčný. Vie kde pôsobiť na pevnosť a kde na jemnosť. Príkladom je namáčanie nechtov do medu. Spevníte samotný necht, ale zjemníte pokožku okolo. Zádery? Ženám, ktoré pravidelne na ruky používajú medovú kúru, nehrozia.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #vlasy #akné #med #pleťová maska #hydratácia #prírodná kozmetika

+ Rozdelíte si denné jedlo na viacero porcií, úspech sa rýchlo dostaví.
Očakávajte dobré správy ohľadom...

+ Pocítite oslabenie imunitného systému, prospeje vám krátky pôst.
Nové pracovné príležitosti otvoria...