Ako líčiť oči, keď vám pribúdajú roky? Nerobte chyby, skúste to takto!

Tú chybu robia tisíce žien po celom svete. Zvykli si na jedno líčenie očí a dookola ho opakujú aj desiatky rokov. Chyba!

15.05.2015 13:00
žena - oči - líčenie Foto:
S pribúdajúcim vekom by sa malo líčenie oči meniť. Ako?
debata

Každý z nás si dobre uvedomuje, že tvár sa mení, kondícia pleti zhoršuje a prítomnosť vrások rastie. A očné okolie nezostáva nepostihnuté ani pri tých najlepších krémoch. Ak ste teda napríklad dosiahli štyridsiatku a nalíčite oči tak, ako ste to robili, keď ste mali dvadsať, výsledok vôbec nemusí vyzerať pôvabne.

Odborníci sa zhodujú, že starostlivosť aj spôsob dekoratívneho líčenia sa musí rokmi vyvíjať a meniť. Na nasledujúce body by ste mali obzvlášť dbať.

1. Hydratácia očného okolia

Pred každým líčením by ste mali oblasť pod okom výdatne ošetriť hydratačnou bázou, ideálne s protivráskovým účinkom. Nebojte sa vyživiť aj viečka, ale počkajte, kým sa prípravok vstrebe. Plnšia pleť bude pre líčidlá lepšou stavebnou bázou.

2. Rozjasňujte

Používanie rozjasňovača a korektora na očnom okolí je vec, ktorú si mnoho žien osvojilo už v mladosti. S pribúdaním vrások sa však môže prípravok s hutnejšou konzistenciou ukladať v drobných vráskach. Ideálne je teda nájsť jemný gélový rozjasňovač, ktorý sa čiastočne vstrebáva. Vyhýbajte sa púdrom.

3. Krémová konzistencia

Pri líčení očných viečok stavte na krémové tiene. Môžete ich kombinovať aj s práškovými, ale krémové použite ako prvé a základné. Nezdôrazňujú vrásky a zároveň tento podklad zabráni, aby sa práškové tiene usádzali v jemných líniách a vytvárali drobné vrásnenie na viečku. Siahajte po jemnejších farebných tónoch, telových. Vyhýbajte sa metalíze v chladnom tóne – striebro či ťažká meď oči zaťažia. Trblietavý odtieň ružového zlata je však prípustný.

4. Optická ilúzia

Pomôžu ju dotvoriť mihalnice aj obočie. Pri obočí sa snažte o jemne nedbalý look a namiesto presnej línie zdôrazňujte obočie skôr kefkou a veľmi jemným dotykom farby. Pri mihalniciach je dobré namiesto hutnej maskary, ktorá urobí masívne a výrazné farebné riasy, siahať po takej, ktorá zvýrazní aj tie najjemnejšie mihalnice a pritom bude pôsobiť prirodzene.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #vek #zmena #líčenie #oči #postup #vrásky

+ Pravidelne regenerovať svoje sily je správne, inak padnete únavou.
Podnikanie bude smerovať dopredu a vy budete...

+ Pocítite prílev vnútorných síl a zvýši sa vám chuť do života.
Vykročíte správnou nohou a problémy vyriešite bez...