Ako zriediť zaschnutý lak, vyčistiť štetec a kam nastriekať parfum?

Kúpou drahých parfumov a šminiek to ešte nekončí. Viete, ako s nimi zaobchádzať? Akú majú trvanlivosť a ako často prať štetec?

03.04.2015 14:00
líčenie, štetec, make-up, líčka Foto:
Štetec treba čistiť, riasenka má svoju trvanlivosť...
debata

Tu sú niektoré užitočné rady:

Štetec pravidelne čistite

Je snáď samozrejmé, že všetko, čím si nanášame na tvár make-up, musíme čistiť. Štetec, či už na očné tiene alebo make-up, ak ho používame denne, raz za týždeň ho treba „oprať“. Stačí málo. Strčte ho pod horúcu tečúcu vodu a spláchnite detským šampónom.

Trvanlivosť riasenky

Podobne ako mlieko, aj riasenka má svoju trvanlivosť, ktorú keď prekročí, lepšie je hodiť ju do koša. Zvyčajne možno špirálu používať polroka po prvom otvorení. Dbajte na to, aby ste ju po každom použití dôkladne zavreli, aby nevyschla. Častokrát tomu bráni práve zaschnutá farba z riasenky, ktorá sa usádza po okrajoch.

Kam nastriekať parfum

Začnite od zápästia, no nespravte chybu, ktorú tak často vidieť: Nepotrite si zápästia navzájom, pretože v takom prípade parfum zreaguje s pokožkou a zmení vôňu. Dvakrát si parfum streknite na krk, raz na dekolt. Najdlhšie vydrží parfum vo vlasoch.

Riedenie lakov

O to sa radšej nepokúšajte. Odlakovače ničia štruktúru lakov. Na tento účel existujú špeciálne riedidlo na laky, ktoré zo stvrdnutého laku spravia znova tekutinu. Lepšie ako riedidlo zaúčinkuje v niektorých prípadoch aj bezfarebný lak.

Mastné vlasy

Za mastnými vlasmi sa skrýva veľa dôvodov – napríklad genetické faktory. Najvhodnejší je na tento typ vlasov jemný šampón, ktorý vlasy nezaťaží. Všímajte si na etikete upozornenie: na denné použitie.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #parfum #dekolt #zápästie #make-up #štetec #riasenka #odlakovač #lak

+ Začínate mať problémy s dýchaním, potrebujete pravidelný pohyb.
Zvýšte pozornosť pri zverejňovaní osobných...

+ Pravidelne regenerovať svoje sily je správne, inak padnete únavou.
Podnikanie bude smerovať dopredu a vy budete...