Pyžamový trend v uliciach: Skúste štýl, na ktorý (ne)treba odvahu

Keď sa pred pár týždňami objavila topmodelka Rosie Huntington-Whiteley na verejnosti v hodvábnej nočnej košieľke, vyvolala obrovský záujem britských médií.

19.03.2015 11:00
debata
Hodváb a satén, pyžamové šortky či županové... Foto: H&M
H&M Studio - lookbook - jar-leto 2015 - trendy Hodváb a satén, pyžamové šortky či županové saká - takáto estetika získala v jarnej kolekcii H&M Studio výrazné miesto.

Na otázku, prečo si vzala na seba kus „intímneho“ odevu, však máme jasnú odpoveď – sexi Britka vie, ako sa vyvíjajú trendy. Viacero módnych domov pracovalo v kolekciách na jar a leto 2015 s tzv. „pyžamovou“ estetikou. Zväčša ide o blúzky, košele alebo príjemné splývavé nohavice, ktoré pripomínajú skôr odevy na dopoludňajšie nedeľňajšie leňošenie v spálni. S tým rozdielom, že teraz sa nemusíte vziať ich aj do ulíc.

Hodváb a satén, pyžamové šortky či županové...
Dámsky vzorovaný blejzer na prepásanie - model...
+9Prúžkovaná bavlnená košeľa s polovičným...

Základom je v tomto prípade príjemný a často luxusný materiál. Dostupnejšie značky pracujú so syntetickým, drahšie zase s pravým hodvábom. Jemný lesk v dezéne materiálu dodáva jednotlivým odevným kúskom akýsi noblesný nádych. Trend, nad ktorým možno budete odmietavo krútiť hlavou, je však predovšetkým vecou stylingu.

Najodvážnejšie dámy môžu vyskúšať kombináciu topu a nohavíc či šortiek v identickom prevedení. Ideálnejšie však bude, ak „pyžamové“ blúzky skombinujete s elegantnými sukňami či napríklad denimom a pridáte im tak nositeľnejší dojem.

zväčšiť Hodvábny jemný materiál, drobný vzor, prúžky či... Foto: archív značiek, koláž: Zdeno Gáfrik
pyžama párty - móda - trend - jar-leto 2015 - pyžamový look Hodvábny jemný materiál, drobný vzor, prúžky či lemovanie - pyžamová inšpirácia už nezostáva len medzi štyrmi stenami spálne. Mieri do ulíc!

V prípade šiat na spôsob negližé či nočných košieľok je dobré pracovať napríklad s vlnou, úpletmi, ale tiež kožou. Kratšia bundička či napríklad úpletový kardigan a sexi obuv vytvoria nezameniteľný vzhľad.

Samostatnou kapitolou sú zavinovacie oddychové blejzre, ktoré pripomínajú župany. Dobre sa kombinujú so široko strihanými nohavicami, prípadne dlhými sukňami. Viac inšpirácií vyššie.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #móda #hodváb #nohavice #jar-leto 2015 #pyžamový trend #blejzre #top

+ Pravidelné stravovanie a vyvážená diéta sú nevyhnutné.
Ak ku niekomu vzhliadate, pokúste sa byť ako on, vy nato...

+ Hydratácia je kľúčom k vitalite a lepšiemu zdraviu.
Čas strávený učením o investíciách sa vráti násobne....