Šesť chýb, ktorých sa dopúšťame pri odličovaní

Tvár umyť vodou a dôkladne odlíčiť. Pýtate sa, kde môžete spraviť chybu? Dá sa to vôbec? Dá!

09.03.2015 15:00
tvár, umývanie tváre, mydlo Foto:
Dvakrát a dosť. Platí aj pre umývanie tváre.
debata

Príliš veľa drhnutia

Aj častým čistením si môžeme poškodiť, pretože voda a vyživujúce produkty vysušujú pleť, čo urýchli zostarnutie. A preto, umývajte si pleť ráno a večer. To stačí. Nie viac a nie menej. Pravdaže, výnimkou budú tréningy, po ktorých si spotenú tvár umyjete logicky znova.

Bez mydla

Mydlo je intenzívny čistiaci prostriedok. Jeho nevýhodou však je, že z kože odplaví aj prirodzené oleje. Tie chránia citlivú pokožku pred vysušovaním, čo môže spôsobiť podráždenie. Radšej teda siahnite po jemnom čistiacom alebo pleťovom mlieku. Ak máte navyše citlivú pleť, vsaďte na upokojujúce zložky (napríklad zelený čaj). Máte mastnú, aknóznu pleť: Potom sa umývajte s produktami, ktoré obsahujú kyselinu salicylovú.

Peeling – áno či nie?

Peeling zlepšuje kvalitu a tón pleti, keďže odstraňuje mŕtve čiastočky. Čím je človek starší, tým horšie sa mu koža olupuje. V prípade, že máte citlivú pleť, používajte mechanický enzýmový peeling. Nechajte ho pôsobiť desať minút, potom ho zmyte – bez toho, aby ste kožu podráždili trením.

Odličovacie vreckovky?

Sú vynikajúce! Doplňme, že v prípade, keď sa potrebujeme bleskovo odlíčiť – po tréningu alebo sa niekam ponáhľame. Absolútne nevhodné pre dôkladné čistenie pórov.

Príliš horúca voda

Predovšetkým v zime, kedy nám klimatizácia a studený vzduch vysušujú pleť, mali by sme si pokožku umývať radšej vlažnou, resp. studenou vodou.

Neodlíčiť sa

Áno, je to veľmi pohodlné. Súhlasíme. Prísť z párty alebo dobrého večierka a len tak padnúť bezstarostne do perín… Kto z nás to nikdy neurobil? Vedzte však, že tento „výstrelok“ je pre našu pleť hotovým hriechom, našu pleť môže zruinovať na týždne. Make-up upcháva póry, maskara môže dráždiť oči. Neodlíčená žena si koleduje o zápal spojiviek! Takže ísť spať – jedine odlíčená!

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #voda #klimatizácia #párty #zima #make-up #odličovanie #maskara #póry

+ Chýba vám elán, slnečné lúče vám pomôžu doplniť energiu a vitamín D.
Očakávajte uznanie za vašu tvrdú...

+ Zdravé stravovanie prinesie spokojnosť a lepšie zdravie.
Trpezlivosť a dôkladnosť vás dovedú k vytúženým cieľom....