Vojenská zelená, pruhy aj komfort v úpletoch - to je ďalšia jarná nádielka

V jarných kolekciách dostali priestor aj safari farby či vojenská zelená. Vo všeobecnosti sa nosia komfortné strihy.

11.02.2015 07:00
debata
Dlhé tenké, často akoby košeľové plášte,... Foto: VAUGHAN FORBES for Lindex
Lindex - lookbook - jar-leto 2015 - trendy Dlhé tenké, často akoby košeľové plášte, prípadne variácie na trenčkoty dostali výrazný priestor v kolekcii na jar a leto 2015. Sú veľmi ženské, dokážu dodať garderóbe prvok noblesy a zároveň serióznosti, no nie klasickej, ale veľmi súčasnej a modernej.

V jarných kolekciách sa dá šetriť vzormi – dokazuje to aj kolekcia švédskej značky Lindex, ktorej lookbook vám prinášame ako ďalší v poradí. Tešiť sa ešte môžete na niekoľko jarných lookbookov, aby ste získali prehľad o tom, aké trendy ponúkajú značky s odevmi pre široké masy na nasledujúce mesiace roka.

Vojenská zelená je jednou z kľúčových farieb...
Jar je v kolekcii Lindex na vzory chudobnejšia....
+15Vojenská zelená je jednou z kľúčových farieb...

Strihy a siluety

Na jednej strane veľmi uvoľnená a ležérna silueta s absentujúcim pásom, ktorú podčiarkuje vrstvenie viacerých kúskov garderóby v rovnom, prípadne rozširujúcom sa strihu. Uplatňuje sa na košeľových a tunikových šatách, ale aj pri vrstvení predĺžených pletenín so sukňami či úpletovými nohavicami s nádychom zvonového ukončenia. Na druhej strane sú to potom nohavice voľnejšie, no definujúce pás stuhovým prepásaním – pripomínajú často pracovné kombinézy, no sú z luxusnejších materiálov. Hitom jari a leta budú aj takzvané kuloty – veľmi široké nohavice v dĺžke do polovice lýtok, ktoré často na prvý pohľad pripomínajú sukňu.

Farby a vzory

Vojenská zelená je jednou z kľúčových farieb jarnej sezóny u značky Lindex. Ponúka uvoľnený a ležérny look, nosia sa nohavicové overaly inšpirované pilotnými kombinézami. Nechýbajú však ani nohavice s patentmi na spodnom diele a stuhovým zapásaním či odľahčené parky v dĺžke po kolená alebo do polovice stehien. Vo farebnosti má priestor aj biela či sivá, piesková, prípadne indigo. Na vzory je kolekcia chudobnejšia a je skôr striedmajšia a monochrómna. Namiesto výrazných motívov dostávajú priestor skôr strohejšie pruhy, prípadne abstraktné čiernobiele potlače. Tie však zintenzívňujú na jednej strane veľmi moderný vzhľad, na strane druhej dokážu naplniť požiadavky retro nálady, ktorá sa vracia do ulíc práve s odkazmi na 70-te a 80-te roky.

Vojenská zelená je jednou z kľúčových farieb... Foto: VAUGHAN FORBES for Lindex
Lindex - lookbook - jar-leto 2015 - trendy Vojenská zelená je jednou z kľúčových farieb jarnej sezóny u značky Lindex. Ponúka uvoľnený a ležérny look, nosia sa nohavicové overaly inšpirované pilotnými kombinézami. Nechýbajú však ani nohavice s patentami na spodnom diele či odľahčené parky.

Kľúčové looky

Výrazný priestor dostali dlhé tenké, akoby košeľové plášte, prípadne variácie na odľahčené trenčkoty, ktoré sú veľmi ženské, dokážu dodať garderóbe prvok noblesy a zároveň serióznosti, no nie klasickej, ale veľmi súčasnej a modernej. Kombinovaním akoby spoločenských prvkov šatníka (smokingové saká, či nohavice) s úpletmi, jednoduchými bavlnenými tričkami, ale napríklad aj športovými legínsami a teniskami vzniká veľmi mladistvý a moderný look pre mladú ženu.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #trendy #lookbook #strih #ležérnosť #pruhy #jar-leto 2015 #Lindex #vojenská zelená

+ Chýba vám elán, slnečné lúče vám pomôžu doplniť energiu a vitamín D.
Očakávajte uznanie za vašu tvrdú...

+ Zdravé stravovanie prinesie spokojnosť a lepšie zdravie.
Trpezlivosť a dôkladnosť vás dovedú k vytúženým cieľom....