Jari vládne v móde orientálny vplyv. Luxusný a zároveň komfortný!

Orientálne inšpirácie získali veľkú silu v jarných kolekciách, nosiť sa budú aj športové variácie na elegantný spôsob.

09.02.2015 07:00
debata
Ležérnosť, voľnosť, komfort sú v kurze.... Foto: H&M
H&M Studio - lookbook - jar-leto 2015 - trendy Ležérnosť, voľnosť, komfort sú v kurze. Kolekcia H&M Studio ponúka na jar kombinovanie materiálov ako je klasická bavlna s úpletmi, nechýba však ani ľan, hodváb alebo potlačené materiály s brokátovým dezénom.

Ďalším lookbookom, ktorý si môžete pozrieť na našom webe, je ten od švédskej odevnej značky H&M a mapuje „vyššiu líniu“ známu ako H&M Studio. Práve od nej sa budú odvíjať trendy aj v rámci zvyšku ponuky.

Ležérnosť, voľnosť, komfort sú v kurze....
Farebná paleta jarných kolekcií vychádza z...
+9Orientálna estetika si našla veľký priestor v...

Strihy a siluety

Voľnosť a vrstvenie podmieňujú strihové prevedenie jednotlivých kúskov. Rovno strihané či jemne rozšírené saká, kabátiky, predĺžené košele a košeľové blúzky, k tomu voľnejšie nohavice, často zakončené do zvonu – to všetko dodáva postave ležérnu a uvoľnenú siluetu, dojem vchádzal akoby z boho-chic looku 70-tych rokov, no nie je taký prezdobený a vizuálne výrazný. Jednotlivé modely sú skôr farebne jednotné, bez zdobných prvkov. Ak sa však objavia vzory, často sa nosia v absolútnej miere – teda od hlavy až po päty.

Farby a vzory

Viacero značiek vidí teplejšie mesiace roka vo svetlých farbách. Niet ani divu, na slniečku vyzerajú pôvabne, v kontraste s opálenou pokožkou tiež. Aj preto sa v kolekciách na jar a leto využívajú často pastely či svetlé telové tóny a biela. V prípade H&M Studio nechýba posledná uvedená, pričom ju dopĺňajú pastelové odtiene modrej a lososovej. Belasá farba dostáva priestor aj v prípade denimu. Tvorcovia kolekcie však stavili na kontraste so sýtymi a výraznejšími farbami ako je vínová, indigo modrá alebo smaragdovozelená. V prípade potlačí dostali priestor exotické motívy na spôsob retro nálady 70-tych rokov – palmy, listy, ale aj fauna a flóra v sebe zároveň nesú výraznú orientálnu inšpiráciu.

Kombinovanie športových prvkov v dennej... Foto: H&M
H&M Studio - lookbook - jar-leto 2015 - trendy Kombinovanie športových prvkov v dennej garderóbe s kúskami, ktoré v sebe nesú retro, ale aj luxusný nádych vytvára kľúčové smerovanie novej kolekcie.

Kľúčové looky

Ak hovoríme o orientálnych vplyvoch, nepochybne je nutné spomenúť ich aj v kľúčových prvkoch kolekcie. Zavinovacie kimonové saká, tuniky, turecké nohavice či hodvábne šortky alebo županové kabátiky – to všetko v sebe mixuje vplyv exotických svetov s prvkami luxusnej ležérnosti. Postava takmer vôbec nie je v šatách uzavretá a stiesnená – strihy sú voľné a využíva sa vrstvenie ľahkých a prírodných materiálov. Retro náladu prinášajú rozšírené, často zvonové nohavice so zvýšeným pásom. Prím bude mať aj športový look, či lepšie povedané look so športovými prvkami – univerzitné pletené vestičky hráčov póla dostali pár centimetrov navyše a stávajú sa z nich šaty či vesta využívaná na košeľové minišaty. Patenty na nohaviciach často pripomínajú tepláky, no materiál je luxusný a elegantný.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #trendy #vzor #lookbook #strih #H&M Studio #jar-leto 2015

+ Chýba vám elán, slnečné lúče vám pomôžu doplniť energiu a vitamín D.
Očakávajte uznanie za vašu tvrdú...

+ Malé zmeny v jedálničku vás nabijú pozitívnou energiou.
Pomoc pri rozhodovaní ohľadom financií nenechávajte na...