Obrazom: Tie roky sedemdesiate sú späť! V kurze sú aj pruhy a bodky

Návraty sú v móde veľmi populárne a jar 2015 svoj zrak očividne upiera až o niekoľko desaťročí dozadu.

02.02.2015 13:00
debata
Kombinovanie na prvý pohľad nesúvisiacich či... Foto: Mango
Mango - lookbook -jar-leto 2015 - trendy Kombinovanie na prvý pohľad nesúvisiacich či protichodných vzorov (pruhy verzus bodky) vytvára zaujímavý vizuál odevu.

Dôkazom je aj lookbook a trendy ďalšej značky, ktorú predstavujeme v našej módnej rubrike – reč je o španielskej Man­go.

Strihy a siluety

Návrat do odevnej histórie prináša opäť trend 70-tych rokov – prítomný vo väčšine kolekcií aktuálne servírovaných na pulty obchodov. Džínsy sú zvonové alebo rozširujúce sa už od stehien. Pri nohaviciach platí, že čím širšie, tým trendovejšie. Dĺžka pritom siaha často až po zem a zakrýva obuv. Šaty sú voľné, skôr tunikové alebo vrecové, siluetu tvoria len ležérne previazané stuhové opasky. Výrazným prvkom sú pončá či kimoná lemované strapce. Súčasťou kolekcie sú však aj sukne a šaty z príjemných elastických a úpletových materiálov, ktoré telo obkresľujú, no zároveň mu dodávajú voľnosť pri pohybe.

Pruhovaný vzor dostal v novej kolekcii...
Komfort v ženskom odievaní je dnes už...
+15Pruhovaný vzor dostal v novej kolekcii...

Farebnosť

Na prvý pohľad pôsobí celkom stroho. Kontrast bielej s čiernou v monochromatických kúskoch, ale aj pruhovaných modeloch však postupne prechádza do sviežejších farieb ako je matná smaragdovozelená, prípadne červená alebo fuchsiová. Pruhovaný motív je však jedným z kľúčových prvkov dekoratívnosti. Kombinuje sa netradične – lookbook nabáda k mixovaniu pruhov a bodiek. Oba vzory sú však masívne a veľmi grafické. Súčasťou kolekcie je však aj prírodný rozmer prítomný v safari farbách – pieskovej a kaki, či odtieňoch hnedej, béžovej, karamelovej, alebo chladnejšej antracitovej. Nechýba ani denim, ktorého farba je skôr svetlá a dezén spraný.

Denimové kúsky sú tentoraz zvonové, vracajú sa... Foto: Mango
Mango - lookbook -jar-leto 2015 - trendy Denimové kúsky sú tentoraz zvonové, vracajú sa aj saká a kabátiky z brúsenej kože, semišu či velúru. Podobný materiál sa objavuje aj na šortkách.

Kľúčové motívy a modely

Základom sú, samozrejme, looky na spôsob 70-tych rokov. Teda napríklad zvonové džínsy v spranej svetlomodrej farbe, ktoré dopĺňa predĺžený semišový kabátik alebo tunikový top. Veľmi dievčenský trend ponúkajú šaty s dĺžkou po kolená, prípadne topy kombinované s tubovými sukňami – tiež v dĺžke po kolená. Pre vyznavačky elegantného looku sú k dispozícii široké nohavice s voľnými blúzkami a košeľovými blúzkami. Doplnené sú zavinovacími plášťami, prípadne županovými plášťami. Celkový dojem je veľmi uvoľnený, ležérny, ale pôsobí zároveň luxusne.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #návrat #trendy #vzor #silueta #lookbook #Mango #strih #jar-leto 2015 #70-te roky

+ Zelenina na tanieri znamená viac vitality a lepšiu náladu.
Stanovte si realistické ciele, aby ste sa vyhli...

+ Neskoro večer na jedlo zabudnite, zaťažujete tak svoje telo.
Pokúste si nejaké peniaze odložiť, neskôr ich ešte...