Strašné! Aj vy takto opisujete svoje vlasy?

Cielená starostlivosť a dobrý strih - bez týchto vecí sa nepohnete.

13.01.2015 17:00
vlasy - úprava - účes - rozčesávanie Foto:
Čo mám s nimi robiť? Aj vás večne trápi táto otázka?
debata

Vlasy vám spôsobujú trápenie každé ráno? Nezúfajte! Možno je konečne načase zacieliť starostlivosť priamo na tie vaše. Pozor! Aj priveľa starostlivosti môže byť na škodu.

Aký mám typ vlasov?

Najskôr si odpovedzte na otázku: „Aké sú moje vlasy a aké mám problémy?“ Ak si neviete na tieto otázky odpovedať sama, kaderníčka vám určite dobre poradí. Až následne sa sústreďujte na to, ako vlasom pomôcť. To, čo je dobré pre rýchlo sa mastiace vlasy môže suchým vlasom uškodiť. A naopak. Takže poznať typ vlasov je prvoradé.

Mám vhodný strih?

Ak sa s vlasmi trápite nekonečné minúty každé ráno a s výsledkom napriek tomu nie ste spokojná, váš strih asi nie je pre vaše vlasy to pravé. Len ťažko oslníte účesom z dlhých vlasov, ak ich máte tenké a riedke. Dobrý strih je polovica úspechu. Zrejme každá z nás by chcela mať vlasy, s ktorými nie je veľa práce. Ak kaderníčka zvolí ten správny strih, nemusí sa stať ich úprava každodennou nočnou morou. nebojte sa experimentovať, občas práve takto prídete na strih, ktorý je pre vás ideálny.

Menej je niekedy viac

Zábaly a kúry sú fajn, ale aj pri nich je potrebné čítať návod na použitieT. Aj najdrahšia kúra môže sklamať, ak po nej vlasy napríklad poriadne neopláchnete alebo ak nedodržíte odporúčanú dĺžku ošetrenia. Môžu sa začať mastiť, môžu sa začať vlniť či čokoľvek, čo ste práve nechceli. Preto skôr, než začnete svoje vlasy hýčkať, premyslite si, ako to urobiť najefektívnejšie.

Nechajte ich voľné

Večné zopínanie do chvosta vlasy zaťažuje a cibuľky slabnú. Je to častý problém najmä jemných vlasov. Vypadávajú a lámu sa. Nesťahujte ich príliš často, naopak, ak je to možné, nechajte ich rozpustené. Niekoľko ráz denne ich prečešte, čím ich zbavíte nečistôt a prachu. Ani ochranné spreje nie sú ničím výnimočným, pomáhajú vlas udržať hydratovaný počas celého dňa. Vyberte spreje, ktoré vlasy nezaťažujú a nemastia.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #vlasy #problém #starostlivosť #úprava

+ Netvárte sa, že všetky veci idú okolo vás, budú sa tak tváriť aj ostatní.
Neprestaňte pred koncom, smotanu za...

+ Naslúchajte svojmu telu, ono vie, čo je pre vás najlepšie.
Flexibilita a prispôsobivosť otvoria nové možnosti....